Home [stipendije] Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost

Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost

46
0

work2Balkanska istraživačka mreža (BIRN), u saradnji sa Robert Boš Fondacijom i Erste Fondacijom, raspisala je šesti po redu konkurs u okviru programa “Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost”.

Tema novog konkursa su zajednice, a novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Srbije i Kosova mogu da se prijave do 5. marta 2012. godine.

Deset izabranih novinara dobiće stipendiju u iznosu od 2.000 evra, sredstva za putne i istraživačke troškove u iznosu do 2.000 evra i priliku da prisustvuju seminarima u Beču i Skoplju.

Pored toga, najbolja tri članka po izboru žirija sastavljenog od medijskih profesionalaca dobiće nagradu od 4.000, 3.000 i 1.000 evra.

Od kandidata se očekuje da u okviru ovogodišnje teme istraže različite zajednice –  političke, ekonomske, nacionalne, rodne, generacijske – i odnose između njih.

Kandidati treba da pristupe temi ne samo u kontekstu svoje matične zemlje, već i najmanje još jedne zemlje u regionu i Evropskoj uniji, kao i da izaberu pojave koje su relevantne, važne i originalne.

Deset priča, nastalih kao rezultat programa, biće objavljene u relevantnim regionalnim i svetskim medijima.

Detaljne informacije o programu i formular za prijavu mogu se naći na ovde.

Izvor: RTV