Home [ savetovalište za mlade ] Ja sam u totalnoj zbrci, niti znam kuda ni gde

Ja sam u totalnoj zbrci, niti znam kuda ni gde

83
0
pitanje : 
Obracam vam se jer mi je potreban savet. Ja sam u totalnoj zbrci, niti znam kuda ni gde. Upoznala sam maldica(40),on zivi u Kanadi upoznali smo se u Bg,posle toga godinu dana smo svakodnevno bili u kontaktu,po nekoliko sati putem skypa,pozeleo je da dodjem tamo,da pocnemo da zivimo zajedno,imamo porodicu i sve sto ide uz to.

Ja(36),imala sam iznajmljen stan, posao,sve sam ostavila i otisla kod njega, tu sam jos uvek,ali cim sam dosla, njegova prica se ne poklapa sa pricom od ranije. Kao prvo, niko od njegovih rodjaka i prijatelja ne sme da zna da sam ovde, zasto, on kaze da on nije od tih sto se hvale da im je dosla zena, kod njega sam nasla poruke u telefonu, u vreme dok smo bili udaljeni, dopisivao se sa nekom ovde,iste reci koje je i meni upucivao. Kad sam ga pitala o cemu se tu radi, on je poceo da se svadja, kako je to glupost i nema to nikakve veze sa mnom. Pre nego sto sam dosla, rekao mi je da ako izgubim posao, a meni se ne svidi ovde, on ce mi slati platu dok se ponovo ne zaposlim, ali sinoc mi je rekao da on nije kriv za te moje probleme. Ne znam uopste zasto me je dovodio, jer tako sam mogla sedeti i u Bg, i imati posao, sa nikim ne pricati. Jednom prilikom mi je rekao i da necemo ziveti zajedno. Pitao me je posle zasto nesto ne radim, kad sam mu odgovorila da nemam volje vise za nicim on je samo ucutao. Posle mi je rekao, da on misli da ipak nas dvoje mozemo zajedno, verovatno da bih nastavila da perem, cistim i kuvam. Volela bih da znam kakav je on to covek, sta on ustvari hoce od mene, zasto je on mene doveo ovamo, kad ne misli nista sa mnom. Uzgred receno, on nema ni para, mada je to meni nebitno, otplacuje kredite neke, a karta za ovamo bas i nije jeftina, dodje skoro 2000 eura, zasto je sve to radio kad je znao da od toga nema nista. Unapred zahvalna.
odgovor:
Poštovana Jasmina, ni ja ne znam „zašto je on sve to radio“. Ne znam ni ko bi to mogao da zna. Mislim da je značajnije pitanje za Vas, kako ste Vi sebe uvalili u to u šta ste se uvalili, da nakon godinu dana „komunikacije“ preko interneta, i nešto malo prethodnog pravog ličnog susretanja sa tim čovekom, odlučite da ostavite ceo svoj život u domovini da bi ste se preselili „na kraj sveta“ kod čoveka koga ne poznajete i o kome ništa pouzdano ne znate. Mislim da ste se sami uvalili u nezgodnu situaciju, i da treba da razmišljate kako ćete se iz nje izvući. Da li će to biti pokušaj da napravite neki kompromis sa tim čovekom, da od njega zatražite i eventualno dobijete neku pomoć bilo da ostanete u Kanadi (posao i sl.) bilo da se vratite u svoje mesto življenja, ili pak da pokušate sami da se snađete i promenite na bolje nezavidne okolnosti u kojima se sada nalazite. Možda ima smisla da se za pomoć obratite našoj ambasadi ili konzularnom predstavništvu u Kanadi. Srdačni pozdravi, Jovan Ratković.