Home [konkursi] „FILMOGRAFIJA – jedna scena, rečito putovanje!“

„FILMOGRAFIJA – jedna scena, rečito putovanje!“

45
0

work1Poziv je upućen svim mladim autorima, koji se umetničkom fotogtafijom bave profesionalno ili rekreativno, da prijave svoje radove ne konkurs organizovan u okviru  pratećeg programa Festivala studentskog filma. Najbolji radovi biće izloženi u prostoru UK “Parobrod” tokom trajanja festivala.
Potrebno je da odaberete fotografiju koja može biti sekvenca iz svakodnevnog života, života ulice ili vaše neposredne okoline, ali koja po vama dočarava filmsku scenu koju biste nekada voleli da vidite na velikom platnu.
Nakon završetka konkursa, studenti dramaturgije Fakulteta dramskih umetnosti, na osnovu pristiglih fotografija osmisliće kratke sinopsise za film. Na taj način, publika , ali i sami autori će na izložbi moći da vide rezultate umetničkog procesa spajanja događaja i reči koje ih čine filmičnim.
Ove godine, festival će biti održan od 15. do 18. marta i kroz svoje programe, pod sloganom “Čekiraj se!” bavi se temom putovanja. Filmskim, studentskim, dalekim, izmišljenim i stvarnim. Kroz kreativne procese istražujemo na koji način pomoću filma putuje publika ili njegovi stvaraoci? Da li je to način da se pređu granice i uspostavi dijalog među različitim jezicima, kulturama i   ljudima?
Putovanje ideja je neograničeno, dozvolite im da preteknu sebe, iznenadićete se !     

Fotografije ili prijave je potrebno dostaviti najkasnije do nedelje 04. marta na adresu :
virdzinia@gmail.com

Kontakt za informacije :   060 51 69 228                                              

 Više o festivalu na adresi:    www.fsf.rs