Home [akcija] Sadnja prvih 100 veb sadnica

Sadnja prvih 100 veb sadnica

52
0

vesti2U okviru kampanje “klikni zeleno” u subotu 12. novembra 2011. Požarevačkoj ulici u Zaječaru četrdeset vrednih volontera Timočkog omladinskog centra, Omladine JAZAS-a Zaječar, Odreda izviđača „Đorđe Simeonović“ i Kik Boks kluba Zaječar zasadili su sadnice javora koje će načiniti 100 sajtova ekološki odgovornim.

Akcija je privukla pažnju komšija, stanara ulice, koji su sa oduševljenjem komentarisali i ispratili akciju – nekoliko njih je uzelo alat i pomoglo volonterima ili je pak uredilo prilaz svojim zgradama.

Sadnja prvih 100 sadnicaMladi volonteri su još jednom pokazali aktivizam na delu. Skrenuli pažnju na ekološki odgovorno ponašanje i pokazali da svako može doprineti poboljšanju života u svojoj lokalnoj zajednicu uz samo malo volje i slobodnog vremena.

Kako bi osigurali da sadnja bude što uspešnija zaposleni u JKP “Kraljevica” su takođe učestvovali u akciji i pružili volonterima stručne sugestije prilikom sadnje.

Kampanja “klikni zeleno” se nastavlja i u narednom periodu, ostalo je još neusvojenih, a zasađenih stabala koje čekaju svoje vlasnike – veb sajtove čiju će emisiju ugljen dioksida apsorbovati.

“Klikni zeleno” tim se zahvaljuje svima koji su, svako na svoj način, podržali ili učestvovali u kampanji.

Podsećamo, sadnju prvih 100 sadnica finansira Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja kroz projekat „Ozelenimo Internet“ koji sprovodi Timočki Omladinski Centar.

Fotografije sa akcije možete pogledati prateći ovaj link.