Home [konkursi] Dečiji likovni konkurs “U mojoj zgradi su svi složni”

Dečiji likovni konkurs “U mojoj zgradi su svi složni”

161
0

avionJavno preduzeće „Gradsko stambeno“ danas je raspisalo dečiji likovni konkurs za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola i mališane predškolskog uzrasta iz Beograda na temu „U mojoj zgradi svi su složni“. Konkurs će biti otvoren tri sedmice u trajanju od utorka, 25. oktobra 2011. do utorka, 15. novembra 2011. godine.

Nakon obeležavanja Svetskog dana komšija i održanih dečijih radionica, tema likovnog konkursa „U mojoj zgradi svi su složni“ samo je logičan sled dosadašnjih aktivnosti JP „Gradsko stambeno“. Ovo preduzeće kontinuirano radi na izgradnji svesti o važnosti očuvanja životne sredine i negovanja dobrih međuljudskih odnosa.

Dvanaest najboljih radova školaraca i dvanaest najboljih radova mališana predškolskog uzrasta biće objavljeni na kalendaru JP „Gradsko stambeno“ za 2012. godinu. Autore pobedničkih radova očekuju vredne nagrade, a ustanova (škola ili obdanište) iz koje stigne najveći broj dečijih radova biće nagrađena kartama za bioskopsku projekciju za sve učesnike konkursa iz te ustanove.

Propozicije konkursa

Trajanje konkursa: Konkurs je otvoren od utorka, 25. oktobra, a u konkursu učestvuju svi radovi koji stignu na adresu JP „Gradsko stambeno“ do utorka, 15. novembra 2011. godine u 12.00 časova.

Učesnici konkursa: Učenici prvog i drugog razreda osnovnih škola u Beogradu i deca predškolskog uzrasta iz vrtića sa sledećih deset beogradskih opština na kojima „Stambeno“ nudi i izvodi svoje usluge: Stari grad, Palilula, Savski venac, Zvezdara, Vračar, Voždovac, Čukarica, Novi Beograd, Zemun i Rakovica.

Tema konkursa: „U mojoj zgradi svi su složni“

Format crteža: Crteže treba izraditi na papiru dimenzija 34 cm x 24 cm (Blok br. 4)

Likovna tehnika: Učenici prvog i drugog razreda crteže mogu da izrade drvenim bojama, voštanim bojama, vodenim bojama, temperama, flomasterima ili kombinacijom tehnika.
Deca predškolskog uzrasta crteže mogu da izrade drvenim bojama, voštanim bojama, flomasterima ili kombinacijom tehnika.

Način prijavljivanja: Slanje radova na konkurs vrši se direktno na pisarnicu JP „Gradsko stambeno“. Crteži se dostavljaju u koverti sa naznakom ZA KONKURS „U MOJOJ ZGRADI SVI SU SLOŽNI“, JP „GRADSKO STAMBENO“, Danijelova 33, 11000 Beograd.

Na poleđini svakog crteža potrebno je navesti sledeće podatke:
1. ime i prezime autora,
2. naziv škole, razred i odeljenje / naziv predškolske ustanove i naziv vrtića (objekta)
3. ime i prezime jednog roditelja i kontakt telefon.

Za svaki predati rad, pisarnica JP „Gradsko stambeno“ će izdati jedinstveni broj pod kojim je zavedena predaja.

Radovi se mogu predati i u školi, odnosno vrtiću, ukoliko škola ili vrtić organizuju grupnu predaju radova na pisarnicu „Stambenog“.

Ograničenja: Jedan autor na konkurs može poslati najviše jedan rad.

Odabir pobednika: Od svih blagovremeno pristiglih radova, stručni žiri će napraviti selekciju od ukupno 100 radova u uži izbor – 50 radova učenika osnovnih škola i 50 radova dece predškolkog uzrasta. Ovi radovi će biti izloženi na internet prezentaciji JP „Gradsko stambeno“ www.stambeno.com na kojoj će biti omogućeno elektronsko glasanje posetilaca prezentacije. Sa istog računara, glasanje će biti moguće samo jednom, ali za tri različita rada, kojima će se dodeljivati tri, dva i jedan bod. Pobednici se biraju na osnovu ovako dobijenih glasova. Glasanje traje od četvrtka, 17. novembra do nedelje 1. decembra.

Dvadeset četiri najbolje ocenjena rada (dvanaest radova autora školskog i dvanaest radova autora predškolkog uzrasta) biće izložena u direkciji JP „Gradsko stambeno“ i publikovani u formi zvaničnog kalendara „Stambenog“ za 2012. godinu. Autori crteža odabranih za kalendar JP „Gradsko stambeno“ za 2012. godinu, pored predviđenih nagrada, dobiće na poklon i nekoliko primeraka kalendara odmah po završetku štampe.

Nagrade: Autori prvoplasiranih radova u obe uzrasne kategorije (jedan predškolac i jedan osnovac) biće nagrađeni portabl DVD plejerom. Autori školskog i predškolskog uzrasta koji osvoje drugo mesto na konkursu dobijaju knjigu Brajana Bagnala „Crtanje i slikanje“. Takođe, tri prvoplasirana autora školskog i tri prvoplasirana autora predškolskog uzrasta biće nagrađeni tromesečnom školom crtanja i kompletnim crtačkim priborom za pohađanje škole. Ostalih osamnaest najbolje plasiranih biće nagrađeni crtačkim priborom: setom drvenih boja, setom tempera, setom vodenih boja i odgovarajućim papirom. Svi autori čiji se radovi nađu na kalendaru JP „Gradsko stambeno“ dobiće i odgovarajuće nagradne plakete.

Predškolska ili školska ustanova iz koje stigne najveći broj dečijih radova biće nagrađena kartama za bioskopsku projekciju animiranog filma za sve učesnike konkursa iz te ustanove.

Dodatna informacija: Svečana dodela nagrada i otvaranje izložbe nagrađenih radova održaće se sredinom ili krajem decembra, o čemu će autori nagrađenih radova biti direktno obavešteni.

Napomena: Primljeni radovi se ne vraćaju, a organizator konkursa zadržava pravo da ih iskoristi kao ilustracije u svojim publikacijama i reklamnim materijalima, a bez naknade autorima.

Proglašenje pobednika i izložba (sredinom decembra). Proglašenje pobednika i dodela nagrada biće propraćena otvaranjem izložbe nagrađenih radova. Događaju će prisustvovati svi autori radova koji su ušli u selekciju za kalendar uz pratioce (roditelje, staratelje), predstavnici JP „Gradsko stambeno“, žiri i novinari beogradskih medija. Skup će otvoriti direktor JP „Gradsko stambeno“, potom će žiri dodeliti nagrade, a zatim će uslediti zvanično otvaranje izložbe uz prigodan koktel. Izložbu čine dvadeset četiri nagrađena rada.