Home [stipendije] Konkurs za program stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić za 2012. godinu

Konkurs za program stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić za 2012. godinu

83
0

rapFondacija dr Zoran Đinđić u saradnji sa „Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu“ i nemačkim „Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj“ po deveti put raspisuje konkurs za dodelu „Stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić“. Konkurs je namenjen studentima završnih godina fakulteta kao i mladim stručnjacima sa prvim radnim iskustvom.

U okviru programa trideset izabranih stipendista iz Srbije boraviće od juna sledeće godine nekoliko meseci na praksi u najpoznatijim nemačkim preduzećima, kao što su Bosch, Siemens i Commerzbank. Boravak u Nemačkoj omogućava im da se upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspešnih nemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo preneli kroz svoje buduće radno angažovanje i u Srbiju.

Program je 2007. godine proširen i na ostale zemlje zapadnog Balkana, tako da će se i ove godine stipendistima iz Srbije pridružiti i kolege iz susednih zemalja. Program je nastao nakon atentata na Premijera Zorana Đinđića. Cilj programa je ispunjenje vizije Premijera i približavanje Srbije i njenih građana Evropskoj Uniji kao i stvaranje jakih veza između nemačke privrede i budućih lidera u Srbiji.

Detaljnije informacije kao i online aplikacija mogu se naći na web adresi: www.djindjic-stipendienprogramm.org