Home [njuz] Istrazivanje: Čime se bave nevladine organizacije u Srbiji?

Istrazivanje: Čime se bave nevladine organizacije u Srbiji?

93
0
book320. oktobar 2011. Velika sala Medija centra (Terazije 3, Beograd) od 11:00h

Čime se bave nevladine organizacije u Srbiji? Kakva im je finansijska struktura? Ko su im korisnici? U Srbiji je po novom Zakonu o udruženjima registrovano oko 15 600 NVO o kojima se ne zna mnogo. Kako bi prikupile odgovore na ova i druga pitanja o udruženjima, Građanske inicijative su sprovele istraživanje na uzorku od 1650 udruženja.

Prvi rezultati istraživanja „Stanje u sektoru organizacija civilnog društva” biće predstavljeni 20. oktobra 2011. godine u Velikoj Sali Medija centra sa početkom u 11 časova. Prvi put od početka primene novog Zakona o udruženjima znaće se podaci o finansijskom stanju NVO, njihovoj saradnji sa državom, medijima i privatnim sektorom, broju volontera/ki koje angažuju, oblasti u kojoj deluju itd.

Raznovrstnost udruženja, imovina koju poseduju, njihova geografska raspoređenost ali i slika u javnosti, često su postavljana pitanja u vezi sa nevladinim organizacijama. Istraživanje će dati jasnu sliku i odgovore na ova pitanja koji će biti osnova za razvoj Strategije razvoja civilnog društva. Na njoj će u narednom periodu raditi Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom, zajedno sa predstavnicima civilnog društva.

O istraživanju će govoriti:

– Dubravka Velat, Zamenica izvršnog direktora Građanskih inicijativa
– Ivana Ćirković, Direktorka Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije
Dragana Stevanović Kolaković, rukovodilac Programa podrške građanskom društvu misije USAID-a u Srbiji.
– Svetlana Logar, IPSOS Strategic Marketing

Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete ovoj prezentaciji Vaše učešće možete potvrditi na E-mail: sara@gradjanske.org ili na telefon 011/263 263 1.