Home omladinska politika Prva evropska omladinska platna kartica u Srbiji

Prva evropska omladinska platna kartica u Srbiji

81
0

mjuza33Piraeus banka je danas sa EURO<26 Serbia Association potpisala Ugovor o saradnji i izdavanju jedinstvene evropske omladinske DinaCard International platne kartice namenjene osobama od 18 do 30 godina. Ovim je standardnoj EURO 26 kartici, koja mladima omogućava mnoštvo popusta i beneficija u zemlji i inostranstvu, pridodata platna funkcija!

Miloš Milenković, predsednik organizacije Euro<26 i Konstantinos Vagiotis, član Izvršnog odbora Piraeus banke svečano su potpisali ugovor.

Ovom prilikom je ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić – Marković uručila je prvih 10 evropskih omladinskih platnih DinaCard International kartica stipendistima Fonda za mlade talente Republike Srbije!

„Dodatu vrednost Piraeus Bank evropske omladinske platne DinaCard International kartice, za one do 28 godina starosti, čine sve prednosti studentskog paketa Piraeus banke Čista desetka. Ovaj paket omogućava niz savremenih bankarskih proizvoda i usluga poput: podizanja novca na šalterima banke i bankomatima, elektronsko bankarstvo, plaćanje robe i usluga, trajni nalog, sms dopune kredita za mobilni telefon, prenos sredstava sa jedne na drugu DinaCard i niz drugih dodatnih usluga. Korisnici ove kartice, starosti između 28 i 30 godina mogu uživati sve prednosti standardnog tekućeg računa u Piraeus banci.“ – izjavio je gospodin Vagiotis, član IO Piraeus banke.

Ministarka omladine i sporta ovom prilikom je istakla da Evropska omladinska kartica postoji u 38 evropskih zemalja i da omogućava preko 100.000 popusta iz oblasti kulture, sporta, saobraćaja, trgovine, turizma, na teritoriji cele Evrope za preko 4.200.000 korisnika. „Mladi Srbije od danas se pridružuju milionima mladih Evropljana na način koji će im olakšavati svakodnevni život i učiniti pristupačnijim mnoge proizvode i usluge. Ministarstvo omladine i sporta neprekidno radi na tome da se našim mladima omoguće pogodnosti koje su dostupne njihovim vršnjacima u Evropi i da se kroz konkretne akcije pokažu sve prednosti i pogodnosti integracija u evropsku zajednicu naroda. Ova kartica predstavlja evropske standarde na delu. Strategije koje mi pripremamo su važne, ali je važno i da mladi shvate da to zaista i funkcioniše“, dodala je ministraka Samardžić Marković neposredno pre uručivanja prve Piraeus bank evropske omladinske platne kartice.

„Evropska omladinska platna kartica predstavlja kombinaciju Evropske omladinske kartice i International DinaCard kartice Piraeus banke. Cilj projektа jeste podizаnje svesti mlаdih o potrebi odgovornog rаspolаgаnjа finаnsijаmа kroz predstаvljаnje prednosti upotrebe Evropske omlаdinske kаrtice sа dodаtnom – plаtnom funkcijom. Piraeus banka je prva banka u Srbiji koja je prepoznala značaj ovakvog proizvoda za mlade.“ – izjavio je  Miloš Milenković, predsednik organizacije Euro<26.

„Karticu Euro 26 sam koristila na putovanjima u Evropi i prijatno sam se iznenadila kada sam dobila popuste u muzejima i prodavnicama. U Srbiji ću koristiti ovu karticu kako bih imala popuste u bioskopima, restoranima, prodavnicama“, izjavila je Ksenija Cvetanović, studentkinja Pravnog fakulteta iz Niša.

Ovom prilikom, uručene su i nagrade lokalnim kancelarijama za mlade, pobednicima konkursa „Najzanimljiviji letnji popust namenjen mladima“. Kancelarija za mlade Bečej kao prvoplasirana nagrađena je sa 100 prvih DinaCard platnih kartica, dok su sa po 50 kartica nagrađene kancelarije Užice, Vranje i Trstenik. Mnogi zainteresovani iskoristili su mogućnost da podnesu zahtev za izdavanje Piraeus Bank evropske omladinske platne DinaCard International kartice.