Home [treninzi] Edukativne radionice u okviru projekta „Nema izgovora”

Edukativne radionice u okviru projekta „Nema izgovora”

62
0

book2Posle dobrih iskustava iz protekla dva ciklusa radionica (Nema izgovora i Zaustavi nasilje) Inkluzivni pokret pokrenuo je treći ciklus radionica o rodno zasnovanom nasilju Nema izgovora. Cilj je podizanje nivoa svesti mladih o pitanjima pola, roda i rodno zasnovanog nasilja na teritoriji Beograda.

Pozivamo mlade iz Beograda sa se prijave na edukativne radionice koje će se oržavati u okviru ovog projekta. Teme koje će se obrađivati na radionicama su: Pol i rod, Rodni identiteti i uloge, Odnosi moći u društvu, Stereotipi i predrasude, Zloupotreba moći, Diskriminacija, Seksizam, Rodno ravnopravno društvo, Nasilje, Rodno zasnovano nasilje, Rod i seksualnost mladih, Adolescentske veze, Nasilje u vezama mladih i CEDAW konvencija – primena u Srbiji. Predviđene radionice su interaktivne, što znači da će polaznice i polaznici sve vreme biti uključeni – aktivno učestvovati i doprinositi procesu učenja. Polaznicama i polaznicima će biti otvoren prostor da razmenjuju svoje stavove i iskustva na teme radionica, a trenerice koje će voditi ove radionice su: Jelena Savić i Saša Pokrajac.

 

Nosilac projekta Nema izgovora je Inkluzivni pokret.
Više informacija o ovam projektu možete naći na sajtu Inkluzivnog pokreta www.inkluzivnipokret.org. ili možete pozvati na telefon 063/366-029. Popunjene prijave pošaljite do 15.10.2011. godine na e-mail adresu office@inkluzivnipokret.org Ciljna grupa ove obuke su mladi iz Beograda, a prilikom odabira učesnika/ca vodiće se računa o rodnoj zastupljenosti, daćemo veliku podršku ženama, osobama sa invaliditetom, Romima/Romkinjama, LGTB i drugim manjinskim grupama. Projekat Nema izgovora podržala je Ekumenska inicijativa žena.