Home [konkursi] konkurs VIRTUS – Nagrada za kompaniju koja brine

konkurs VIRTUS – Nagrada za kompaniju koja brine

38
0

student4Konkurs za VIRTUS nagradu za korporativnu filantropiju otvara se 6. septembra 2011. godine. Rok za prijem prijava je 7. oktobar 2011. godine. Balkanski fond za lokalne inicijative, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC), dodeljuje nagradu peti put za redom.

VIRTUS je nagrada ustanovljena 2007, kao prvo priznanje ove vrste u Srbiji. Namenjena je kompanijama i preduzećima koja su tokom 2010/11. godine na najdelotvorniji način doprinela opštem dobru pružajući materijalnu ili drugu vrstu podrške neprofitnim akcijama ili organizacijama civilnog društva.

VIRTUS promoviše ideju korporativne filantropije i odgovornog poslovanja, sa ciljem da obezbedi podršku javnosti za projekte koji doprinose zajedničkom dobru, kao i da motiviše što veći broj kompanija, preduzetnika i pojedinaca da se uključe u slične akcije. Nesmanjeno interesovanje brojnih stranih i domaćih kompanija za ovu nagradu tokom prethodnih godina svedoči o tome da davanje za opšte dobro postaje  sastavni deo poslovanja u Srbiji.

Konkurs je otvoren za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, kao i korporativne fondove i fondacije, sa izuzetkom neprofitnih organizacija, javnih ustanova i organa uprave. Kandidate za nagrade mogu da predlože svi zainteresovani građani, pojedinci, neprofitne organizacije, mediji, PR i marketinške agencije, a i same kompanije i preduzeća mogu da prijave svoje programe.

VIRTUS nagrada za 2011. godinu biće dodeljena u četiri glavne kategorije:

  1. Glavna nagrada za doprinos na nacionalnom nivou
  2. Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje
  3. Nagrada za malo i srednje preduzeće
  4. Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora

Pored ovih nagrada, biće dodeljena i tri posebna priznanja:

  1. Nagrada za podršku najinovativnijem projektu godine
  2. Nagrada za volontiranje
  3. Specijalna nagrada za medijski doprinos

Ceremonija proglašenja dobitnika će biti održana u Beogradu, početkom decembra ove godine. O dobitnicima nagrada će odlučivati nezavisni žiri koji čine ugledni pojedinci i stručnjaci iz sveta privrede, civilnog sektora, medija i marketinga.

VIRTUS konkurs i svečanu ceremoniju dodele nagrade organizuje Balkanski fond za lokalne inicijative u saradnji sa USAID, Institutom za održive zajednice (ISC), VIA fondacijom, Fondacijom braće Rokfeler (RBF), Fondacijom C.S. Mott, Executive Group, Radio televizijom Srbije, Ekonom:east Media Group, eKapijom, Medija centrom Beograd, Društvom Srbije za odnose sa javnošću, Gradom Beogradom, Narodnom skupštinom Republike Srbije i brojnim drugim institucijama, medijima i privrednim udruženjima koja su prepoznala značaj i vrednost ove inicijative.

Detaljni uslovi konkursa, kao i novi prijavni formulari, dostupni su na zvaničnoj internet prezentaciji nagrade – www.bcif.org/virtus

Za dodatne informacije na raspolaganju vam je:

Ksenija Graovac, menadžerka programa filantropije

tel: 011 328 8723
e-mail: ksenija@bcif.org , filantropija@bcif.org