Home [njuz] Danas počinje upis u srednje škole

Danas počinje upis u srednje škole

40
0

paintUpis učenika u gimnazije, četvorogodišnje i trogodišnje srednje stručne škole počeće sutra, a iz Ministarstva prosvete i nauke podsećaju da ustanove ne smeju uzimati novac od roditelja prilikom upisa đaka u prvi razred.
Upis će trajati i u četvrtak, od 8.00 do 15.00 časova, a učenike mogu upisati i roditelji, rodbina ili prijatelji ukoliko predaju neophodna dokumenta.

U matičnim osnovnim školama u sredu će biti objavljen i spisak preostalih slobodnih mesta za upis u drugom krugu.

Neraspoređeni učenici u četvrtak predaju prijavu sa listom želja, a konačan raspored po školama i obrazovnim profilima biće objavljen 16. jula, kada se završava drugi upisni krug.
Iz Ministarstva upozoravaju da se upis u srednje škole ne sme uslovljavati bilo kakvom materijalnom nadoknadom, jer Savet roditelja, koji odlučuje o “đačkom dinaru” još nije konstituisan.

Potrebna dokumenta

Neophodna dokumenta za upis su originalno svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, izvod iz matične knjige rodjenih (može biti stariji od šest meseci), lekarsko uverenje o ispunjavanju zdravstvenih uslova, ukoliko se traži za obrazovni profil za koji se učenik upisuje, kao i uverenje o položenom završnom ispitu.