Home [stipendije] Univerzitet u Beogradu dodelio 196 stipendija

Univerzitet u Beogradu dodelio 196 stipendija

42
0

muzika3Iz fonda Univerziteta u Beogradu dodeljeno je 196 stipendija, šest nagrada studentima od po 28.000 i četiri nagrade diplomcima u iznosu od po 21.000 dinara. Stipendije će studenti primati u narednih 10 meseci u mesečnom iznosu od 6.000 dinara.

Marko Vuković i Ana Savić, diplomci arhitektonskog fakulteta, dobitnici su nagrade od po 21.000 dinara. Ovoliku sumu novca dobiće i diplomirani studenti Dimitrije Cismit i Milan Milovanović sa Fakulteta za fizičku hemiju. Univerzitet je danas nagradio i profesora Branislava Todića sa Filozofskog fakulteta i Snežanu Veljković sa Medicinskog fakulteta. Oni su dobili nagradu za književno delo u iznosu od 220.000 dinara.

Nevenka Joksimović, prorektor na Univerzitetu u Beogradu, kaže da se na ovaj dan ova institucija priseća svih donatora, počevši od Miše Anastasijevića koji je univerzitetu poklonio zgradu rektorata, pa do današnjih.

– Između dva svetska rata univerzitet je imao najveći kapital i to čak više od jedne milijarde dolara. Tada je zadužbinarstvo i donatorstvo građana bilo najizraženije, a tome i danas stremimo – rekla je Joksimović.

Izvor: Blic