Home [treninzi] Evropska ljetna škola pozorišta u Avignon-u

Evropska ljetna škola pozorišta u Avignon-u

38
0

sample_3.gifEvropska ljetna škola pozorišta u Avignon-u
od 7. do 14. jula 2007. Univerzitet u Avignon-u po 6. put organizuje Evropsku ljetnu školu pozorišta od 7. do 14. jula 2007. i ostalo je još nekoliko mjesta za studente iz istočne Evrope!

Ljetna škola pod nazivom «Narodno pozorište od začetaka do današnjih dana» iz širokog spektra pozorišne prakse i istraživanja ovaj put izdvaja praktične staževe, okrugle stolove, te pozorišne predstave. Uslijediće i veliki susret na temu Commedia dell’arte i obrazovanje glumaca kojim će se bogata ponuda ove ljetne škole kompletirati.

Univerzitet u Avignon-u sprovodi ovaj projekat u partnerstvu sa drugim evropskim univerzitetima, lokalnim i regionalnim kolektivima, kao i sa avinjonskim i francuskim pozorišnjim trupama. Za organizaciju i animiranje prakticnih pozorišnih staževa su zadužena tri renomirana strucnjaka:
Carlo Boso (commedia dell’arte), glumac, režiser, direktor Medunarodne akademije scenskih umjetnosti u Montreuil-u, Francuska;Josef Markocki (savremena pantomima), glumac, režiser, direktor Škole savremene pantomime u Wroclaw-u, Poljska;Xavier Doizy (tehnike farse), glumac, režiser, Laboratorija za pozorišne studije i istraživanja Avignon, Francuska.

Za učešće u ljetnoj školi nije obavezno ranije iskustvo sa pozorištem. Poželjno je osnovno znanje francuskog, ali akcenat će biti na pozorišnim tehnikama koje u prvi plan stavljaju univerzalni jezik tijela.

Za studente iz istočne Evrope u ponudi je posebno povoljna cijena od svega 60 eura!

U ovu cijenu su uključeni troškovi ljetne škole, obilazaka i ekskurzija u okolini Avinjona i u Provansi, kulturne aktivnosti, karte za IN i OFF predstave Međunarodnog pozorišnog festivala, pa cak i smještaj s punim pansionom. Studenti sami pokrivaju troškove puta.

Ukoliko ste zainteresovani, više informacija i kontakt podatke možete naći na internet stranici http://www.univ-avignon.fr/fr/international.html.

Zainteresovani mogu da se obrate i u Francuskom Kulturnom Centru u Banjoj Luci, svakim radnim danom od 9 do 13 casova. Za sve dodatne informacije kontaktirajte:
Francuski kulturni centar, Simeuna Ðaka 6, 051/219 238, ccf.bl@teol.net