Home [treninzi] Radionica dokumentarnog filma na Festivalu evropskog filma Palić

Radionica dokumentarnog filma na Festivalu evropskog filma Palić

116
0

film8Festival evropskog filma Palić 2011 i Festival dokumentarnog rock filma DORF iz Vinkovaca pozivaju filmske autore sa iskustvom u radu na filmu (digitalnim ili drugim tehnikama) da učestvuju u radionici muzičkog dokumentarnog filma Crossovers. Kako se navodi u saopštenju, zainteresovani kandidati, starosti do 30 godina i sa odličnim znanjem engleskog jezika, se mogu prijaviti tako što će do 10. juna na adresu: Otvoreni univerzitet Subotica, Trg cara Jovana Nenada 15, 24000 Subotica ili email crossovers@openunsubotica.rs poslati: – CV i dosadašnje radove (na disku ako se šalje poštom, u slučaju da se šalje emailom – navesti linkove za download) – potvrdu o prebivalištu na teritoriji Srbije (kopija važeće lične karte, prednost imaju prijavljeni sa teritorije AP Vojvodine)

Prijavljivanje počinje 20. maja, a radionicu će voditi režiseri Uli M.Schueppel i David Kleijwegt.

Nemački režiser Uli M. Schueppel autor je kultnog dokumentarnog filma o američkoj turneji grupe Nick Cave & the Bad Seeds Road to God Knows Where, kao i drugih igranih filmova za koje je osvajao prestižne filmske nagrade. Festival evropskog filma Palić je 2009. godine Uli M. Schueppelu dodelio nagradu Underground Spirit za izuzetan rad na polju nezavisnog filma i jedinstvenu autorsku poetiku izgrađenu van glavnih tokova filmske industrije.

Holandski režiser David Kleijwegt je u svojoj bogatoj karijeri snimao dokumentarne filmove o Cocorosie, Antony & the Johnsons, Devendri Banhart, grupi Lowi drugima, a učestvovao je i u serijalu dokumentarnih muzičkih filmova Lola Da Musica.

Radionica Crossovers će se održati u periodu od 16–22. jula 2011. godine, tokom 18. Festivala evropskog filma Palić.

“Kroz teorijski i praktični rad polaznici će imati priliku da razmene iskustva sa predavačima, radeći na zajedničkom dokumentarnom projektu koji će pratiti pet koncerata savremenih, inventivnih grupa iz Evrope i regiona u okviru festivalskog programa Mladi autori Evrope. Rezultat zajedničkog rada, u formi filmskog omnibusa, biće premijerno prikazan na Festivalu dokumentarnog rock filma DORF 2012. godine u Vinkovcima, a nakon toga će biti predstavljen u nekoliko gradova u Hrvatskoj i Srbiji”, dodaje se u saopštenju.

Organizatori radionice snose troškove boravka učesnika (pun pasnion) na Paliću tokom održavanja radionice.

Od ukupnog broja prijavljenih polaznika posebna komisija će odabrati 5 učesnika i objaviti njihova imena 20. juna 2011. godine. Pored učesnika iz Srbije na radionici Crossovers će učestvovati i 5 osoba iz Hrvatske. Radionica Crossovers je deo istoimenog projekta, koji se finansira iz fonda pretpristupne pomoći EU – IPA II Prekogranična saradnja Hrvatska – Srbija.

Projekat realizuje Udruga ljubitelja filma “RARE” Vinkovci i Otvoreni univerzitet iz Subotice, a traje 12 meseci i ima za cilj podstaći prekograničnu kulturnu saradnju i razviti saradnju mladih umetnika u oblasti filma i muzike.