Home [njuz] Kancelarija za mlade grada Beograda otvorila „Info room“ – centar za informisanje,...

Kancelarija za mlade grada Beograda otvorila „Info room“ – centar za informisanje, edukaciju i savetovanje mladih

50
0
kzmgradKancelarija za mlade grada Beograda otvorila je u sredu, 18. maja, prvi centar za informisanje, edukaciju i savetovanje u Beogradu „Info room“, namenjen poboljšanju kvaliteta života mladih na teritoriji grada.

Namena „Info room-a“ je da pruži sve neophodne informacije od značaja za svakodnevni život mladih. Pored toga, mladi će moći da na jednom mestu nauče kako da naprave biznis plan, pripreme se javne nastupe, unaprede znanje stranih jezika i računara, kao i da besplatno koriste usluge računara, telefona i wireless interneta i samog prostora.

Pogledajte album sa otvaranja Info Room-a

U okviru rada „Info room-a“ biće obezbeđena i besplatna pravna pomoć za sve koji se, u toku školovanja, budu susreli sa bilo kojom vrstom diskriminacije ili kršenja ljudskih prava, a kroz novosnovani »džob klub«,  Nacionalna služba za zapošljavanje pružiće neophodne obuke u cilju pomoći pronalaženja zaposlenja u prostorijama „Info room-a“.

Kosta Andrić, direktor Kancelarije za mlade grada Beograda kaže da posle dve godine napornog rada, Kancelarija to kruniše jednim prostorom koji će u pravom smislu reči biti riznica za sve potrebe koje su do sada mladi morali da traže na više mesta u gradu.

„Kancelarija je do sada direktno ili indirektno, kroz svoje projekte podržala oko 15.000 mladih, a nadamo se da će se otvaranjem ovog centra, taj broj utrostučiti“, dodaje Andrić.

„Info room“ biće na otvoren za mlade svaki dan, od 9 do 19h radnim danom, kao i vikendom.

Za više informacija o „Info room-u“ i drugim programima Kancelarije za mlade Grada Beograda možete posetiti zvaničan sajt. Za sva dodatna pitanja o radu i uslugama  Info room-a otvoren je i Twitter kanal sa temom #inforoom

 

Lokaciju možete pronaći putem servisa Foursquare-a