Home [njuz] Studenti FON-a najbolji u Evropi

Studenti FON-a najbolji u Evropi

62
0

student2U konkurenciji 32 poslovne škole studenti beogradskog fakulteta najuspešnije rešili zadati problem snabdevanja vodom za najsiromašnije stanovnike sveta.

Studenti Fakulteta organizacionih nauka su u subotu u Londonu pobedili na kontinentalnom takmičenju u rešavanju poslovnih studija slučaja „Halt globalkejs čelendž” i plasirali se na svetsko finale koje će se održati u Njujorku 28. aprila ove godine.

Studenti širom sveta rešavali su problem snabdevanja vodom za najsiromašnije stanovnike sveta, astudiju slučaja zadala je nevladina organizacija Voter,čiji je osnivač holivudski glumac Met Dejmon.

Takmičenje je realizovano pod pokroviteljstvom Klinton global inicijative i Halt biznis skul.

Na takmičenju su učestvovale 32 poslovne škole od kojih je većina rangirana u svetskih TOP 100, što će reći da pripadaju krugu najboljih. Među učesnicima su bili timovi iz Kembridža, Šefilda, Sankt Peterburga, sa drugih uglednih univerziteta i istraživačkih instituta.

U prvojfazi takmičenja, koje se odvijalo u četiri kvalifikacione grupe, učestvovalo je po osam timova, a pobednicisu ulazili u finalni krug prezentacija svojih rešenja.

U finale su, pored FON-a (Srbija), prošli iKembridž škola menadžmenta (V. Britanija),Poslovna škola iz SanktPeterburga (Rusija) iInstitut de Empresa (Španija).

U konačnom plasmanu FON je osvojio prvo, Kembridž drugo, a Sankt Peterburg treće mesto.

Paralelno sa evropskim odvijala su se i ostala regionalna takmičenja, koja su održana u Bostonu, San Francisku, Šangaju i Dubaiju, a čiji su se pobednici plasirali u globalno finale.

Pobedničko rešenje na globalnom finalu dobiće kao nagradu milion američkih dolara, a novac će biti uložen u realizaciju predloženog rešenja.

Izvor: politika