Pokaži svima da ti vidiš i da tebi jeste stalo!

0
SHARE

mladi10Misliš da deca bez roditeljskog staranja imaju pravo na detinjstvo kao i sva ostala deca? Znaš da osobe ometene u razvoju nisu ništa manje ljudi od tebe? Voleo bi da pomogneš, da učiniš nešto, ali ne znaš kad, kako, gde ?   Evo kako! Postavi osmeh na dečije lice !   AIESEC je međunarodna platforma namenjena mladim ljudima koji teže da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. Od 1948. godine AIESEC stvara mlade lidere u preko 110 zemalja sveta, radeći u partnerstvu sa kompanijama i univerzitetima. Poseduje inovativni proces razvoja koji je sastavljen od izuzetnog liderskog iskustva i globalnog programa razmene.

Projekat ACTiviraj se jedan je od humanih projekata AIESECa i koncentriše se na socijalnu inkluziju dece bez roditeljskog staranja i osoba blaže ometenih u razvoju. Ove godine ovaj projekat započinje svoj drugi mandat i trajaće u periodu od januara do maja 2011.

U okviru ovog projekta volonteri i praktikanti iz inostranstva posećuju domove “Jovan Jovanović Zmaj”, “Drinka Pavlović”, “Dragan Filipović Jusa” i Društvo za pomoć osobama ometenim u razvoju “Stari Grad” gde kroz niz druženja i interaktivnih radionica, sportskih aktivnosti, izleta, odlazaka u bioskop i pozorišta, motivišu decu da rade na sebi kako bi se bolje uklopila u društvo.

Kao sastavni deo projekta organizuju se radionice u osnovnim školama “Vuk Karadžić” i “Mihailo Petrović Alas” na temu tolerancije i različitosti sa ciljem da mlađa populacija nauči da se ova deca ne razlikuju od druge. U narednom periodu u planu su i edukacije na fakultetima i u firmama koje će zapošljavati osobe ometene u razvoju.

Završnicu projekta predstavljaće veliki događaj zabavnog karaktera, koji će biti održan u poslednjoj nedelji aprila, gde će se okupiti svi učesnici projekta i između ostalog gde će osobe ometene u razvoju imati priliku da uspostave kontakt sa firmama.

Sve detaljnije informacije o projektu možete naći na sajtu www.ef.aiesec.org.rs

Kako ti da pomogneš ? Prijavi se da volontiraš! Izdvoji sat vremena nedeljno! Aktiviraj se i ulepšaj nekome dan. Promeni nešto. Pomozi im da stvore lepe uspomene. Javi se.