Pokaži svima da ti vidiš i da tebi jeste stalo!

0

mladi10Misliš da deca bez roditeljskog staranja imaju pravo na detinjstvo kao i sva ostala deca? Znaš da osobe ometene u razvoju nisu ništa manje ljudi od tebe? Voleo bi da pomogneš, da učiniš nešto, ali ne znaš kad, kako, gde ?   Evo kako! Postavi osmeh na dečije lice !   AIESEC je međunarodna platforma namenjena mladim ljudima koji teže da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. Od 1948. godine AIESEC stvara mlade lidere u preko 110 zemalja sveta, radeći u partnerstvu sa kompanijama i univerzitetima. Poseduje inovativni proces razvoja koji je sastavljen od izuzetnog liderskog iskustva i globalnog programa razmene.

Projekat ACTiviraj se jedan je od humanih projekata AIESECa i koncentriše se na socijalnu inkluziju dece bez roditeljskog staranja i osoba blaže ometenih u razvoju. Ove godine ovaj projekat započinje svoj drugi mandat i trajaće u periodu od januara do maja 2011.

U okviru ovog projekta volonteri i praktikanti iz inostranstva posećuju domove “Jovan Jovanović Zmaj”, “Drinka Pavlović”, “Dragan Filipović Jusa” i Društvo za pomoć osobama ometenim u razvoju “Stari Grad” gde kroz niz druženja i interaktivnih radionica, sportskih aktivnosti, izleta, odlazaka u bioskop i pozorišta, motivišu decu da rade na sebi kako bi se bolje uklopila u društvo.

Kao sastavni deo projekta organizuju se radionice u osnovnim školama “Vuk Karadžić” i “Mihailo Petrović Alas” na temu tolerancije i različitosti sa ciljem da mlađa populacija nauči da se ova deca ne razlikuju od druge. U narednom periodu u planu su i edukacije na fakultetima i u firmama koje će zapošljavati osobe ometene u razvoju.

Završnicu projekta predstavljaće veliki događaj zabavnog karaktera, koji će biti održan u poslednjoj nedelji aprila, gde će se okupiti svi učesnici projekta i između ostalog gde će osobe ometene u razvoju imati priliku da uspostave kontakt sa firmama.

Sve detaljnije informacije o projektu možete naći na sajtu www.ef.aiesec.org.rs

Kako ti da pomogneš ? Prijavi se da volontiraš! Izdvoji sat vremena nedeljno! Aktiviraj se i ulepšaj nekome dan. Promeni nešto. Pomozi im da stvore lepe uspomene. Javi se.

Previous articleFakulteti ne mare da li će studenti imati posao
Next articleHolcim obezbedio 30.000 evra za projekte iz oblasti obrazovanja, kulture i održivog razvoja