Home [ savetovalište za mlade ] Razmisljam o samoubistvu

Razmisljam o samoubistvu

149
0

pitanje:

Vec sam vam jedom slala svoj problem. Nista se bolje ne osecam, osecam se usamljeno. Mrzim to sto stalno razmisljam o samoubistvu, jednom sam i pokusala da se ubijem u osmom razredu bilo mi je muka od svega.

Mrzim to sto se tako osecam, sto u mojoj glavi je jedini odgovor samoubistvo. sada sam prvi rasred gimnazije i sa nikim se ne druzim, nije da necu nego…svi su tako drugaciji od mene i nemam sa njima zajednicke teme…i nikome ne mogu da kazem kako se osecam.

odgovor:

Poštovana Smajli, sećam se da si već pisala o svom problemu. To je bilo pre 10 dana. Mislim da problem koji imaš prevazilazi tvoje mogućnosti da ga sama rešiš, čak i uključujući neke savete koje bih ja eventualno mogao da ti dam. Ono što sam ti rekao pre 10 dana, važi isto i sada. Znači, obrati se članovima porodice i zatraži da odete zajedno kod tvog lekara, i kod njega tražite uput za psihijatra. Isto tako, predlažem i da se obratiš psihologu u tvojoj školi, i da njemu/njoj izneseš svoj problem u vezi sa usamljenošću, samopovređivanjima i mislima o samoubistvu. Uveren sam da ćeš udružena sa lekarom, psihologom i porodicom, prevazići svoj problem, i vrlo brzo se osećati bolje i rasterećenije. Veliki pozdrav, Jovan Ratković.