Home [stipendije] Provedi školsku godinu 2011/2012 u Nemačkoj! 3 YFU stipendije!

Provedi školsku godinu 2011/2012 u Nemačkoj! 3 YFU stipendije!

198
0

lova56YFU (Youth For Understanding) je neprofitna, nevladina, edukativna organizacija sa više od 50 godina iskustva u međunarodnim razmenama mladih. Od 2010 godine učešće u programu razmene učenika moguće je i u Srbiji preko kancelarije YFU Srbija. Kao i prethodne godine za školsku 2011/ 2012 obezbeđen je boravak zainteresovanim srednjoškolcima u Nemačkoj.
I ti možeš biti jedan od njih! Ove godine slobodno je deset mesta za učešće u programu. Trenutno za tri kandidata koja budu izabrana na konkursu, obezbeđene su parcijalne stipendije. Moguće je dodatno povećanje broja stipendija do konačne selekcije učesnika. Kandidati će aktivno učestvovati u traženju stipendija uz podršku organizacije YFU Srbija. Na taj način, moguće je da većina kandidata dobije stipendije.

Imaćeš priliku da na najbolji način usavršiš znanje nemačkog jezika, upoznaš Nemačku i Evropsku kulturu. Da se sretneš sa vršnjacima iz celog sveta! Da se osamostališ, ojačaš, učiš na nov i zanimljiv način, da uživaš u muzici, umetnosti, sportu, druženju. Ovo je veliki izazov i mogućnost koja te čeka! Prošle godine 5 tvojih vršnjaka iz Srbije uspešno je prošlo YFU selekciju i sada uspešno učestvuje u programu razmene učenika sa Nemačkom. Pokušaj i ti, prijavi se na konkurs za učešće u YFU programu razmene. Prijava na konkurs je neobavezujuća i besplatna.

Uslovi za učešće u programu:

• Da tokom trajanja programa imaš između 15 i 18 godina;
• Da imaš vrlo dobar ili odličan uspeh u školi i primerno vladanje;
• Vrlo dobro ili odlično znanje nemačkog i engleskog jezika;
• Da pokazuješ interesovanje za interkulturni dijalog i globalno razumevanje, da si odgovorna, tolerantna, komunikativna, otvorena i prilagodljiva osoba;
• Da uspešno prođeš selekciju (intervju);

Pored navedenih uslova, vodiće se računa i o materijalnim mogućnostima tvojih roditelja. Roditelji kandidati će se izjasniti da li su spremni da plate punu ili redukovanu (stipendiranu) cenu programa.

Puna cena programa jednogodišnjeg boravka u Nemačkoj, školske 2011/2012 iznosi 4200 eura. Cena za stipendirane učesnike iznosi 2100 – 3150 eura.

Cena programa obuhvata:

– selekciju i pripremu kandidata (vikend seminar u Srbiji),
– fundraising trening i podršku u traženju stipendija,
– zdravstveno osiguranje,
– putovanje do Nemačke, putni troškovi na seminare tokom boravka i povratak u Srbiju (povratna avionska karta),
– boravak u pažljivo odabranoj Nemačkoj porodici (smeštaj , ishrana, podrška…),
– redovno pohađanje škole (nastavak školovanja u adekvatnoj srednjoj školi odnosno gimnaziji),
– četri specijalizovana seminara koji ukupno traju 3 nedelje,
– stalnu podršku i potrebnu pomoć organizacije YFU;

Konkurs je otvoren do 15. marta 2011. godine, nakon čega će kandidati biti pozvani na intervju.

Konačnu odluku o učešću kandidata i dobitnicima stipendija doneće YFU. Zainteresovani učenici mogu se javiti kancelariji YFU Srbija, telefonom: 064/11 75 135 , 011/ 7550 237, radnim danom od 11 do 17h ili e-mailom: predrag_djolovic@yahoo.com i info@yfu.rs

Dodatne informacije o programima YFU: www.yfu.de i www.yfu.rs

Izvor: Mingl