Home [njuz] “Transe” premijerno na Filmskom Festivalu Srbije

“Transe” premijerno na Filmskom Festivalu Srbije

41
0

filmski_festival92Film “Transe” portugalske rediteljke Terese Villaverde  biće premijerno prikazan 4.jula na Filmskom Festivalu Srbije u Novom Sadu, a već dan nakon premijere naći će se u domaćim bioskopima. Film je potresna i simbolična priča o jednoj drugačijoj Evropi, o trgovini ljudima i nemilosrdnom iskorišćavanju belog roblja.

Priča o mladoj Sonji, koja još nema ni dvadeset pet godina a odlučuje jednom za svagda da napusti dečka i porodicu u Sankt Peterburgu u Rusiji. Na tom putu će upoznati privid novog života i pakao kroz koji prolaze oni koji veruju da život više nema šta da im ponudi. Na putešestviju kroz Evropu – preko Nemačke i Italije, sve do Portugala, Sonja će doživeti svu bedu i poniženje koje donosi trgovina ljudima. Glavne uloge u filmu tumače Ana Moreira, Viktor Rakov i Robinson Stevenin.

Na festivalu će biti prikazani i filmovi “Front line” David Gleeson-a koji prati nepredvidiv život afričkog imigranta u Dablinu, “Hotel Tivoli” reditelja Antona Reixa, koji oslikava obilje živopisnih likova hotela Tivoli , uz učešće najboljih glumaca hispano područja. Pored njih u distribuciji MCF-a biće prikazani i “True north” Stiva Hadsona i animirani “From the sea” koji potpisuje Miguelanxo Prado.

Film “From the sea” nastao je digitalizacijom ogromnog broja slika, crteža i akrila i predstavlja hipnotičku odu lepotama okeana ali i specifično audiovizuelno iskustvo. Nakon premijere na FFS- u film će biti prikazan i na Dečijem filmskom festivalu ( KIDS FEST-u) u oktobru u Beogradu.

http://www.filmskifestivalsrbije.org/