Home [njuz] Studentska unija Srbije – Međunarodni dan mladih

Studentska unija Srbije – Međunarodni dan mladih

47
0

mladi8ŠTA JE MEĐUNARODNI DAN MLADIH?
U cilju unapređenja aktivnog učestvovanja mladih u svim sferama društvenog života, Ujedinjene nacije su proglasile 2010. godinu – Međunarodnom godinom mladih, koja počinje 12. avgusta 2010. i traje do 12. avgusta 2011. godine. Svrha Međunarodne godine mladih je podsticanje svih sektora u društvu da sarađuju sa mladima i omladinskim organizacijama, kako bi se bolje razumele njihove potrebe i brige, te kako bi se prepoznali doprinosi mladih društvu u kome žive. U skladu sa tim, Ujedinjene nacije su pozvale vlade, civilna drštva i pojedince  širom sveta da podrže aktivnosti na lokalnom i međunarodnom nivou, koje će doprineti poboljšanju položaja mladih. Republika Srbija će i ove godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta a u organizaciji Studentske unije Srbije obeležiti Međunarodni dan mladih.

Beograd
12. avgust, od 16:00 časova, Ada Ciganlija

Sportski dan na Adi Ciganliji i turnirI u malom fudbalu, odbojci na pesku i basketu. Pored sportskih aktivnosti, planira se održati i škola plesa, kao i učenje stranih jezika.
13. avgust, od 16 časova, Ada Ciganlija
Petak, 13. avgust jeste dan rezervisan za Sajam omladinskih ideja. Najbolje ideje i realizacije će se dokumentovati i obraditi, kako bi iste bile dostupne što širem sloju mladih.
Najbolje ideje će biti nagrađene prigodnim poklonom na ceremoniji u 19:00 časova.

Novi Sad
Međunarodni dan mladih će se obeležiti 12. avgusta. Manifestacija će trajati od 16:00 do 23:00 časova, i održaće se na Štrandu. Aktivnosti su sledeće
Akademski program: U saradnji sa značajnim omladinskim organizacijama planiramo održati interaktivnu promociju organizacija putem kreativnih radionica.
Kreativni program: Studentska unija Akademije umetnosti će izvesti kreativnu radionicu bojenja platna za najmlađe.
Sportski program: Planiramo održavanje košarkaške utakmice, utakmice odbojke na plaži, turnire stonog tenisa i badmingtona.
Zabavni program: Žurka sa bakljama na plaži i performans “Dance 4 Life”.

Niš
Međunarodni dan mladih će se obeležiti takođe 12. avgusta i to na sledeći način:
16:00-20:00 časova
Program na glavnom gradskom trgu čine D.J.-evi i štandovi organizacija na kojima će se deliti propagandni materijal i gde će mladi moći da se upoznaju sa ciljevima organizacija, kako bi znali koje mogućnosti te organizacije njima pružaju. Izložba fotografija i likovnih radova mladih i neafirmisanih fotografa i studenata Fakulteta umetnosti u Nišu.
20:00-00:00 časova
Nastavak programa na trgu. Predstavljanje mladih bendova i umetnika. Zatvaranje manifestacije puštanjem balona na kojima su poruke mladih koje su ispisivali tokom dana.