Home [konkursi] KONKURS ZA IDEJNO REŠENJE OMOTNICA SRPSKOG IZDANJA ENCIKLOPEDIJE „LAROUSSE”

KONKURS ZA IDEJNO REŠENJE OMOTNICA SRPSKOG IZDANJA ENCIKLOPEDIJE „LAROUSSE”

63
0

student2Konkurs je raspisan sa ciljem da ovom jedinstvenom leksikografskom izdanju, koje broji oko 100.000 odrednica, od kojih je preko 10.000 dopisanih iz srpske istorije, kulture, nauke, umetnosti, da i završni pečat u vidu naslovne strane koju će idejno osmisliti i dizajnirati talentovani umetnici. Tema konkursa:

Idejno rešenje za omotnice Velike opšte ilustrovane enciklopedije Larousse.
Enciklopedija ima pet tomova i treba uraditi rešenje omotnice za svaki tom pojedinačno, tako da sva rešenja zajedno čine celinu. Predlog rešenja treba da jasno identifikuje koncept savremene, luksuzne enciklopedije koju svaka porodica treba da ima u svojoj biblioteci. Ono mora da ima vizuelnu, komunikacionu i motivacionu funkciju u odnosu na čitalačku publiku.

Trajanje konkursa:

Konkurs je otvoren od 30. jula do 3. septembra 2010. godine.
Rezultati konkursa i termin dodele nagrada biće objavljeni na sajtu www.monoimanjana.rs. do 15. septembra 2010 i Facbook stranici www.monoimanjana.rs. Radovi koji pristignu posle zatvaranja konkursa neće se razmatrati.

Učesnici konkursa:

Konkurs je otvoren za sve zainteresovane koji se bave umetnošću i dizajnom.
Svaki kandidat može poslati više predloga. Slanjem radova, učesnici potvrđuju da su oni vlasnici svojih projekata i da prava trećih lica neće biti narušena njihovim korišćenjem od strane organizatora konkursa. Izdavačka kuća Mono i Manjana, kao organizator konkursa, odbija bilo kakvu odgovornost u vezi sa povredom prava trećih lica. Učesnici konkursa se slažu da njihovi radovi mogu biti publikovani od strane Izdavačke kuće Mono i Manjana.

Kako učestvovati:

Na e-mail office@monoimanjana.rs treba dostaviti:
– Obrazloženje ideje rešenja (word document).
– Grafička rešenja u formatima PDF ili JPG, rezolucija 640×480 dpi.
– Osnovne podatke o autoru, kratku biografiju, broj telefona, e-mail adresu.
Učesnik, čije rešenje bude izabrano, biće u obavezi da dostavi rešenje u rezoluciji za štampu.

Tehničke karakteristike:

Dimenzije obrezanog formata knjige su 230 mm širina i 285 mm.
Obavezni elementi svake omotnice su:
– naziv VELIKA OPŠTA ILUSROVANA ENCIKLOPEDIJA LAROUSSE (font za Larousse je definisan od strane francuskog izdavača i možete ga pogledati na http://www.facebook.com/photo.php?pid=6716377&id=202784598288#!/album.php?aid=257363&id=202784598288)
– broj toma
– slova koja tom obuhvata (I tom A-Đ; II tom E-J; III tom K-M; IV tom N-R; V tom S-Ž)
– logo izdavačke kuće Mono i Manjana
Logo izdavačke kuće možete preuzeti sa http://www.facebook.com/photo.php?pid=6716377&id=202784598288#!/album.php?aid=257363&id=202784598288
Kriterijumi za izbor pobedničkog rešenja:

Žiri će vršiti selekciju na osnovu sledećih kriterijuma:
• Originalna ideja • Promišljenost koncepta • Inovativnost • Vizuelna, komunikaciona i motivaciona funkcija rešenja • Vizuelni aspekt idejnog rešenja koji doprinosi njegovoj vrednosti • Tehnička izvodljivost

Nagrada:

Žiri će izabrati najbolji rad i dobitniku uručiti novčanu nagrada u iznosu od 1.000 evra (u dinarskoj protivrednosti). Pored glavne nagrade, biće odabrani i javno predstavljeni najuspešniji radovi i drugih učesnika konkursa.

Dodatne informacije mogu se dobiti upitom na e-mail adresu: office@monoimanjana.rs