Home [treninzi] Besplatne kreativne radionice za osnovce i srednjoškolce

Besplatne kreativne radionice za osnovce i srednjoškolce

59
0

work1Dečji kulturni centar Beograda i ovog leta organizovaće besplatne kreativne radionice i programe za decu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Programi su namenjeni deci koja svoj raspust provode u Beogradu, sa namerom da im se pruži mogućnost da na kreativan način provedu svoje slobodno vreme. Programi će se odvijati od juna do avgusta.

U okviru programa „Beogradski rečni safari”, Dečji kulturni centar Beograda i Mladi istraživači Beograda organizuju uz pomoć opštine Stari grad obilazak tri beogradska ostrva: Ade Ciganlije, Ade Međice i Velikog ratnog ostrva. Cilj ove istraživačke akcije je upoznavanje đaka 6, 7, i 8. razreda, kao i prve godine srednje škole sa glavnim karakteristikama, istorijatom nastanka, položajem, mikroklimom biljnog i životinjskog sveta i trenutnim ekološkim statusom beogradskih ostrva.

U okviru programa „Slikaj vunom”, polaznici će se upoznati sa oblikovanjem originalnih predmeta tehnikom filcanja i sa danas netipičnim materijalom – nepredenom vunom. Tehnika filcanja je stara narodna tehnika koja pruža neograničene mogućnosti za kreativno izražavanje dece. Ova  radionica namenjena je deci osnovnoškolskog uzrasta.

Polaznici kretaivne radionice „Nakit kod Srba – inspiracija za sopstvenu kreaciju” upoznaće se sa raznovrsnošću i bogatstvom nakita kod Srba od srednjovekovnog do savremenog i sa izradom nakita po sopstvenoj želji, korišćenjem raznovrsnog materijala. Kreativna radionica namenjena je deci starijeg osnovnoškolskog uzrasta i srednjoškolcima.

Izvor: Studio B