Home omladinska politika Javni poziv za izbor 10 lokalnih Kancelarija za mlade na realizaciji projekta...

Javni poziv za izbor 10 lokalnih Kancelarija za mlade na realizaciji projekta “Aktivni građani”

42
0

student26„Aktivni građani“ (Active Citizens) je projekat u oblasti interkulturalnog dijaloga i globalnog društvenog povezivanja, a sprovodi se u saradnji British Council-a i Ministarstva omladine i sporta. U skladu sa ciljevima Nacionalne strategije za mlade, aktivnosti projekta su usmerene ka jačanju kapaciteta mladih  ljudi da prepoznaju svoj potencijal i aktivno se angažuju zajedno sa drugima na razvoju zajednica u kojima žive, na lokalnom i međunarodnom nivou.   Projekat će se sprovoditi u 10 jedinica lokalne samouprave iz sledećih okruga: borski, braničevski, zaječarski,pomoravski, podunavski, šumadijski,rasinski, moravički,raški, zlatiborski, mačvanski i kolubarski.  
U cilju realizacije projekta, British Council i Ministarstvo omladine i sporta upućuju javni poziv jedinicama lokalne samouprave koje imaju otvorene kancelarije za mlade koje su zainteresovane da učestvuju u realizaciji  projekta kao lokalni partneri.  
Opšti kriterijumi  
• Jedinice lokalne samouprave koje imaju Kancelarije za mlade iz sledećih okruga su kvalifikovane za podnošenje prijave za učešće na projektu: borski, braničevski, zaječarski,pomoravski, podunavski, šumadijski,rasinski, moravički,raški, zlatiborski, mačvanski i kolubarski.  
• Spremnost lokalne samouprave da podrži aktivnosti u okviru projekta  
• Spremnost i kapacitet kancelarije za mlade za realizaciju projektnih aktivnosti  
• Poželjno je prethodno iskustvo kancelarije za mlade  na sličnim projektima, kao i znanje engleskog jezika koordinatora i drugih učesnika iz kancelarije za mlade  
Kako se prijaviti  
Molimo Vas da popunjen, potpisan i pečatiran upitnik pošaljete do 01.07.2010. godine sa naznakom „Prijava za projekat Aktivni Građani“.  

British Council  
Terazije 8/II sprat  
11000 Beograd   
ili na fax broj 011/3023 898  
ili na skenirano na e-mail aleksandar.borisavljevic@britishcouncil.rs  

Više informacija o ovom projektu možete naći na internet prezentaciji British Council-a www.britishcouncil.rs. Za sva dodatna pitanja i informacije možete kontaktirati  Aleksandra Borisavljevića (aleksandar.borisavljevic@britishcouncil.rs) iz  kancelarije British Council-a u Srbiji.  
British Council će obavestiti isključivo podnosioce prijava koji su ušli u uži izbor o daljem toku selekcije.  

Opis projekta i aplikacioni formular možete pogledati ovde.