Home [njuz] U prodaji Konkurs za upis brucoša

U prodaji Konkurs za upis brucoša

31
0

book3Konkurs za ovogodišnji upis u prvu godinu osnovnih i integrisanih studija na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač država, odštampan je i može se kupiti po ceni od 190 dinara. Konkurs je odštampan u izdanju Prosvetnog pregleda, rekla je načelnica u Sektoru za visoko obrazovanje Ministarstva prosvete Mirjana Vesović, navodeći da publikacija sadrži spisak, adresu, sedište svih fakulteta u Srbiji, zatim opšte odredbe konkursa, rokove upisa, studijske programe, broj budžetskih i samofinansirajućih studenata, iznos školarine.

Konkursom je predvidjeno da prvi upisni rok traje do 15. jula. Prijavljivanje i predaja dokumentacije trajaće od 23. do 25. juna, polaganje prijemnih ispita obaviće se od 28. do 30. juna u zavisnosti od fakulteta, rekla je ona.

Datume objavljivanja rang liste, rokove za žalbu, objaviće svaka visokoškolska ustanova na oglasnoj tabli.

Drugi upisni konkursni rok, koji će trajati od 1. do 20. septembra, visokoškolske ustanove oglasiće 31. jula.

Konkursom su predvidjeni nešto drugačiji upisni rokovi za četiri fakulteta beogradskog Univerziteta umetnosti. Tako će upisne aktivnosti na Fakultetu muzičke umetnosti trajati od 14. juna do 14. jula.

Na Fakultetu dramskih umetnosti upis je od 15. juna do 15. jula, na Fakultetu likovnih umetnosti od 12. juna do 17. jula, a na Fakultetu primenjenih umetnosti od 21. juna do 15. jula.