Home [konkursi] Konkurs fondacije “State of Exit” za studijska putovanja

Konkurs fondacije “State of Exit” za studijska putovanja

63
0

racunar7Fondacija “State of Exit” poziva studente osnovnih i master studija Univerziteta u Novom Sadu da konkurišu za stipendije za studijska putovanja, dodatna usavršavanja, seminare, treninge i edukaciju u inostranstvu, saopštila je ova fondacija.

State of Exit” fondacija u saradnji sa kompanijom “Carlsberg Srbija” dodeljuje 25 stipendija u iznosu od 500 evra u okviru programa koji je napravljen s ciljem da pomogne talentovane studente .

U sklopu fondacije oformljen je i fond za finansiranje studentskih projekata iz oblasti ekologije, razvoja kritičkog mišljenja, unapređenja studentskog života i razvoja preduzetništva, u okviru kojeg će pojedinačni grantovi za projekte iznositi do 3.000 evra.

Uslovi koje studenti treba da ispune da bi konkurisali za stipendije su: da su studenti Univerziteta u Novom Sadu, da su tokom studija ostvarili prosek veći od sedam, kao i da putovanje za koje konkurišu počne u periodu od 10. jula do 30. septembra.

Konkurs je otvoren od 2. do 22. juna, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave putem onlajn aplikacije na sajtu Egzita.

Za prijavu na konkurs uz onlajn aplikaciju potrebno je poslati biografiju, radna i volonterska iskustva, dodatne aktivnosti i edukacije, kao i motivaciono pismo za željeno putovanje.

Više informacija o konkursima, programima i projektima “State of Exit” fondacije može se pronaći na sajtu muzičkog festivala Egzit.