Home [njuz] MSN.com uvrstio EXIT među najbolje festivale na svetu

MSN.com uvrstio EXIT među najbolje festivale na svetu

56
0

exit_paznja.gifInternet portal MSN.com objavio je na svojim Travel  stranama top listu svetskih festivala na kojoj se EXIT našao na četvrtom mestu. Portal MSN.com je drugi sajt u svetu po dnevnoj posećenosti, odmah iza yahoo.com. U članku je EXIT predstavljen kao festival koji se ističe ne samo redovno vrhunskim programom nego

i dobrom organizacijom, posebno u odnosu na druge evropske festivale. Na prvom mestu je američki festival Bumbershoot, koji svake godine početkom septembra u Sietlu okuplja više od 200.000 posetilaca i oko 2000 izvođača. Za ovu godinu su najavljeni The Shins, Panic! At The Disco, Norma Jean i Wu-Tang Clan, koji će nastupiti i na EXITu. Do sada su na ovom festivalu nastupali i Chuck Berry, Fleetwood Mac, John Lee Hooker, Ray Charles, Miles Davis, Tito Puente, Al Green i R.E.M.

Sledeća dva mesta zauzimaju čuveni Edinburgh International Festival, koji tokom skoro mesec dana predstavlja najbolja dela klasične muzike, opere, pozorišta i baleta, i jedan od najvećih World Music festivala, poznat svim ljubiteljima tradicionalne muzike Afike, marokanski Essaouira Gnaoua and World Music Festival.

Iza EXITa na listi najboljih su Fuji Rock Festival, Glastonbury, Monterey Jazz Festival, SÓNAR, Spoleto Festival.

Biti ovako visoko rangiran na listi tako uticajnog medija veliko je priznanje i velika obaveza.  EXIT vam se zahvaljuje jer bez vas nikada ne bismo bili u svetskom vrhu i zbog toga je ovo i vaš uspeh.  Čestitamo vam!

Festival EXIT 🙂