Home [konkursi] Traže se spasioci

Traže se spasioci

50
0

mjuza33Kao i svake godine pred letnju kupališnu sezonu, Udruženje spasilaca na vodi Vojvodine raspisalo je konkurs za spasioce koji će raditi na Štrandu i otvorenom bazenu na Sajmištu. Zainteresovani kandidati uzrasta od 18 do 26, koji smatraju da su spremni za ovaj posao, mogu da se prijave na zatvorenom bazenu Spensa i u fitnes-centru „Blue loft” na Futoškom putu broj 93c.

Na konkurs mogu da se prijave i mladići i devojke, a od uslova je neophodno da su zdravstveno sposobni, da poseduju diplomu srednje škole ili fakulteta i da se bave sportom rekreativno ili profesionalno.
Kako su nam objasnili u Udruženju spasilaca, kandidati koji prođu intervju, a zatim i uvodni test iz plivanja i ronjenja, učestvovaće na kursu koji počinje 26. aprila. Očekuju ih intenzivni plivački treninzi, učenje spasilačkih zahvata, transporta davljenika, kao i kurs prve pomoći.
Udruženje spasilaca Vojvodine posao spasavanja na gradskom kupalištu obavlja četiri godine, a svake godine u službi radi oko 30 ljudi. Reč je o sezonskom poslu, koji u najvećem broju slučajeva obavljaju studenti DIF-a i drugih fakulteta Novosadskog univerziteta.

Izvor: 24 sata