Home [konkursi] Konkurs za Lokalne Koordinatore – USS

Konkurs za Lokalne Koordinatore – USS

37
0

brigadaUnija srednjoškolaca Srbije je jedna od najvećih nacionalnih omladinskih organizacija u zemlji i broji preko 75 učeničkih parlamenata iz škola širom Srbije. UNSS je organizacija učenika i učenica srednjih škola, nastala u decembru 2003. godine, sa ciljem stvaranja organizacije koja će reprezentovati i zastupati srednjoškolce na nacionalnom i evropskom nivou i punopravna je članica OBESSU-a (Organising Bureau of European School Student Unions), evropske krovne organizacije koja okuplja 25 nacionalnih srednjoškolskih unija iz cele Evrope.

Usled velike rasprostranjenosti, prilikom organizovanja i koordinacije svih aktivnosti i projekata neophodno je da imamo jako dobro struktuiranu organizaciju i lokalne koodrinatore koji radne na regionalnom nivou. Lokalni koordinatori su volonteri Unije srednjoškolaca Srbije, koji  na lokalu rade na ostvarivanju strateških ciljeva UNSS-a i uspesnom sprovđenju projekata u saradnji sa upravim odborom.

Neke od dužnosti jednog lokalnog koordinatora jesu:

  • da zastupa vrednosti i stavove UNSS-a  i predstavlja organizaciju na loklanom nivou
  • da bude u redovnoj komunikaciji sa Učeničkim parlametnima škola iz regiona za koji je zadužen, ostalim Lokalnim Koordinatorima i Upravnim Odborom UNSS-a
  • da radi na proširenju organizacije, promovisanju UNSS-a i učlanjivanju novih Učeničkih parlamenata iz regiona u cilju širenja i poboljšanja kvaliteta mreže
  • da svakog prvog u mesecu piše izveštaj o svom radu u prethodnom mesecu
  • da prikuplja material za članke za UNSS Magazin

 

Lokalni koordinator može biti individualni član ili član parlamenta koji je učlanjen u UNSS-u. Ukoliko niste sigurni proverite da li je Učenički parlament vaše škole član UNSS-a, slanjem emaila na unss@srednjoskolci.org.rs . U emailu navedite razlog zbog kog pišete, grad, ime škole i vaše ime.  Ukoliko to nije slučaj ne očajavajte! Popunite “Formular za individualno članstvo”, koji možete naći u download sekciji našeg sajta (www.srednjoskolci.org.rs) i pošalite ga zajedno sa prijavom  na email adresu  prijava@srednjoskolci.org.rs . Formular za prijavu možete preuzeti OVDERok za ponošenje prijave je 12.4 do 17h. Naknadne prijave nećemo uzeti u razmatranje.

 

OBAVEZNO isti formular za individualno članstvo, koji ste poslali na email  \n // –>unss@srednjoskolci.org.rs Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , ištampajte, potpišete i pošaljete na adresu organizacije koja glasi:

Unija srednjoškolaca Srbije

Radnička 40/10

11030 Beograd

 

Sve dok potpisani formular ne stigne na našu adresu, Vi nećete biti član i nećete imati pravo da postanete lokalni koordinator. Stoga, molimo vas da budete pažljivi i poštujete rokove.

 

NAPOMENA: Ukoliko je Učenički parlament vaše škole učlanjen u UNSS, nema potrebe za slanjem formulara za individualno članstvo.

Šta vi imate od toga?

  • Sticanje neprocenjivo velikog iskustva
  • Dobro druženje sa ostalim članovima iz UNSS-a i rad na brojinim korisnim i kreativnim projektima
  • Učešće u raznim seminarima, sastancima, treninzima, konferencijama, okruglim sastancima…
  • Razna putovanja u drzavi i Evropi
  • Učestvovanje u kreiranju omladinskih politika obrazovanja

 

Neke od prvih obaveza lokalnih koordinatora će biti prisustvo na Završnoj konferenciji 21. aprila i prisustvo na treningu od 22. – 24. aprila.

Ohrabrujemo vas da se prijavite za mesto lokalnog koordinatora, postanete deo UNSS tima i radite zajedno sa nama na poboljšavanju položaja srednjoškolaca u Srbiji! Obećavamo vam mnogo rada, ali i zabave i druženja. Ako imate entuzijazma i viziju jedne bolje škole i obrazovnog sistema, nemojte oklevati i PRIJAVITE SE!

 

Nikola Jelić ispred Upravnog Odbora Unije srednjoškolaca Srbije

Tel: 064/32-02-170

E-mail: nikola.jelic@srednjoskolci.org.rs