Home [konkursi] Biznis inkubator centar raspisao konkurs

Biznis inkubator centar raspisao konkurs

54
0

work5Mali privrednici iz Vranja mogu da se do početka marta prijave za zakup neke od 14 kancelarija u Biznis inkubator centru (BIC) u tom gradu koji se nalazi u bivšem renovranom skladištu kompanije “Jumko” i raspolaže sa 2.400 kvadrata.

Na prezentaciji BIC-a gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić rekao je privrednicima da je BIC, čiji su vasnici “Jumko” i grad Vranje, “zamišljen kao zajednički dom za mala preduzeća iz Vranja, koji za krajnji cilj ima stvaranje novih kompanija koje mogu da opstanu na tržištu i upošljavanje novih ljudi”.

“Za početak, BIC će imati 100 zaposlenih, što je za naše uslove, kada je u Vranju trenutno po evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje bez posla 8.263 ljudi, značajan broj, a grad će pomoći novim privrednicima tako što će za početak biti oslobodjeni plaćanja komunalnih taksi”, kazao je Stojčić.

Državni sekretar u Ministarstvu za nacionalni investicioni plan (NIP) Edib Dedeić je rekao da je Vranje jedna od retkih lokalnih samouprava u Srbiji koja je sredstva iz NIP-a za prošlu godinu iskoristila 99,99 odsto, i da će se iz tog razloga ulaganje nastaviti i u 2010. godini.

“Iz NIP-a je prošle godine obezbedjeno ukupno 11 milijardi dinara za razne projekte na unapredjenju poslovnog okruženja i otvaranju novih radnih mesta”, kazao je Dedeić.

Kako je dodao, “od toga je za Biznis inkubator centre u Srbiji izdvojeno 293 miliona dinara, tri milijarde dinara za industrijske zone, 3,8 milijardi za razvoj turizma i četiri milijarde dinara za mala i srednja preduzeća”.

“Za vranjski BIC Ministarstvo za NIP do sada izdvojilo 23 miliona dinara”, kazao je on.

Sufinansijeri u opremanju vranjskog BIC-a su i holandska nevladina organizacija Stark sa 76.000 evra, kao i nemačka nevladina organizacija Help, koja je obezbedila ukupno 20.000 evra nepovratne pomoći za kupovinu novih mašina za male privrednike iz BIC-a.

Izvor:S media