Home [treninzi] Poziv za trening o rodno zasnovanom nasilju Nema izgovora

Poziv za trening o rodno zasnovanom nasilju Nema izgovora

32
0

 Pozivamo srednjoškolce sa teritorije Beograda da učestvuju u projektu Nema izgovora.
Cilj projekta „Nema izgovora” je podizanje nivoa svesti o pitanjima rodno zasnovanog nasilja među mladima na teritoriji Beograda kroz radionice i razvijanje znanja, veština i stavova o pitanjima roda i pola i rodno zasnovanog nasilja.

Teme radionica su: Pol i rod, Rodni identiteti i uloge, Odnosi moći u društvu, Stereotipi i predrasude, Zloupotreba moći, Diskriminacija, Seksizam, Rodno ravnopravno društvo, Nasilje, Rodno zasnovano nasilje, Rod i seksualnost mladih, Adolescentske veze, Nasilje u vezama mladih i CEDAW konvencija – primena u Srbiji. Predviđene radionice su interaktivne, što znači da su polaznici.e sve vreme uključeni.e – aktivno učestvuju i doprinose procesu učenja. Polaznicima će biti otvoren prostor i da razmenjuju svoje stavove i iskustva na teme radionica, a kroz ovo zanimljivo putovanje biće vodjeni/vođene iskusnim trenerima/trenericama: Jelenom Savić, Mirjanom Vasić i Urošem Čubrovićem.

Nosilac projekta „Nema izgovora” je NVO Inkluzivni pokret. Ciljna grupa ove obuke su mladi iz Beograda, a prilikom odabira učesnika.ca vodiće se računa o rodnoj zastupljenosti. Daćemo veliku podršku devojčicama, osobama sa hendikepom, Romima.kinjama, LGTB i drugim manjinskim grupama. Radionice će se održavati jednom nedeljno u Galeriji fresaka, a broj učesnika/ učesnica je ograničen na 25.

Ukoliko ste zainteresovani da se prijavite, molimo vas popunite prijavu i pošaljete je do 01.02.2010. na e-mail mirjana@inkluzivnipokret.org Ukoliko imete neko pitanje pozovite 063/366-029; 011 328 40 60 na sajtu Inkluzivnog pokreta www.inkluzivnipokret.org možete naći više informacija vezano za ovaj projekat.