Home [njuz] Skuplji smeštaj za studente

Skuplji smeštaj za studente

53
0

 Ministar prosvete Žarko Obradović najavio je povećanje cena smeštaja u studentskim domovima, ali i veće studentske i učeničke kredite.
Novi kreveti, ormani, stolovi i stolice, okrečene sobe i ishoblovani parketi obradovali su i akademce u studentskom domu "Patris Lumumba". Novim nameštajem iz univerzitetskog sela opremljeno je ukupno 50 učeničkih domova i 8 studentskih centara širom Srbije. Raspodeljeno je deset hiljada kreveta, šest hiljada ormana, sedam i po hiljada radnih stolova, sedamnaest hiljada stolica i osamdeset hiljada čaršava, jastuka i ćebadi.

Ministar prosvete Žarko Obradović je prilikom posete renoviranom studentskom domu "Karaburma" iskoristio priliku da najavi da će cene domskog smeštaja biti povećane, ali da će istovremeno biti povećan i iznos učeničkih i studentskih kredita.

“Ideja je da se cene podignu, ali da studenti to ne osete, da se to uradi putem studentskih kredita. Cene se već pet godina nisu menjale i na ivici su isplativosti, egzistencije”, kaže ministar Obradović.

Ministar prosvete takođe je najavio i izgradnju novog doma u Nišu i proširenje kapaciteta postojećih domova, s obzirom na to da je tražnja studenata i učenika za ovim vidom smeštaja sve veća.

Izvor:B92