Home [njuz] Mudrija akcija danas, svetlija budućnost sutra”

Mudrija akcija danas, svetlija budućnost sutra”

60
0

 Zrenjanin – Slogan sadržine "Mudrija akcija danas, svetlija budućnost sutra" je pobedio na internacionalnom takmičenju koje je raspisala Svetska banka, a njegov autor je sedamnaestogodišnji gimnazijalac Ivan Benović iz Zrenjanina. Tako je godišnji sastanak Svetske banke, održan septembra u Singapuru, protekao obeležen aktivnostima za globalno rešenje siromaštva, a pod sloganom mladog Zrenjaninca.

Za akciju kojom se traži najbolji slogan saznao je preko interneta, objašnjava Ivan i kaže da se sve desilo spontano dok je tokom leta pretraživao sajtove sa informacijama o studijama u inostranstvu.
– Video sam konkurs i odlučio da pošaljem moju verziju slogana. Nisam se ranije bavio ničim sličnim, ali ja komponujem, pišem tekstove i sviram. Možda to ima neke veze sa sloganima a možda i nema – objašnjava Benović.
Na pitanje kako mu se čine politički predizborni slogani, sada aktuelni u Srbiji, odgovara da su zastareli i nemaštoviti. Prema njegovim rečima, muzika je njegov život i najradije sluša rok i hevi metal. Deo nagrade u iznosu od 1.000 američkih dolara je potrošio na kupovinu pojačala.
Predstavnici Svetske banke trebalo je da juče posete zrenjaninsku gimnaziju, ali je poseta odložena za naredno polugodište, tako da će tada imati prilike da upoznaju dobitnika nagrade za najbolji sloga, ali i ostale učenike prestižne zrenjaninske škole.
Kada govori o planovima Benović kaže da razmišlja o studijama prava ili ekonomije.

Danas  – M. P.