Home [njuz] IZABRANI gradovi i opštine za učešce na Serbia Youth Leadership Program 2010

IZABRANI gradovi i opštine za učešce na Serbia Youth Leadership Program 2010

103
0

 Na konkurs za Kancelarije za mlade za partnerstvo na Serbia Youth Leadership Program 2010. prijavilo se 22 predstavnika opština i gradova u Srbiji.
Kao opštine i gradovi za sprovođenje Programa izabrani su: ZRENJANIN, KIKINDA, BLACE i SOKOBANJA, SMEDEREVO, SAVSKI VENAC/OBRENOVAC/ PALILULA (jedan deo teritorije opštine, što će biti naknadno objavljeno) Zahvaljujemo se svim zainteresovanim Kancelarijama za mlade, posebno nam je drago zbog visokog stepena motivacije da budu partneri na programu. Nadamo se da ćemo nastaviti saradnju na našim drugim programima.

Sve dalje informacije o sprovođenju Serbia Youth Leadership Program 2010, biće objavljene na sajtu Građanskih inicijativa u narednom periodu.

SYLP je progam razmena sa SAD, namenjen srednjoškolcima i odraslim koji su aktivni u radu sa mladima.
Program će se realizovati od 2009. do 2011. kroz tri razmene, za ukupno 66 učenika između 15 i 17 godina, kao i manjeg broja odraslih učesnika.
Cilj ovih intenzivnih jednomesečnih razmena jeste osnaživanje mladih za aktivno učešće u životu svoje zajednice. Pored priprema za posetu SAD i samog putovanja, SYLP podrazumeva i nadovezujuće aktivnosti mladih u zajednicama, pri institucijama za mlade, školama ili kroz neformalno organizovanje, kao i povratne posete američkih učenika Srbiji.
Građanske inicijative sprovode SYLP u partnerstvu sa World Learning-om iz Vašingtona. Program je finansijski podržan od strane Odeljenja za obrazovanje i kulturu U.S. Stejt Departmenta (U.S. State Department), a sprovodi se u saradnji sa Ambasadom SAD u Beogradu (Public Affairs Section).