Home [konkursi] Konkurs za Collective Man

Konkurs za Collective Man

30
0

 Galerija Doma Omladine Beograd i kustos Goran Petrović raspisuju otvoreni poziv umetnicima (do 32 godine starosti) sa prostora Srbije za učešće na izložbi Collective Man koja će biti otvorena od 24. novembra do 6. decembra.

The Collective Man je karakter Marvelovog stripa. On predstavlja zajednički identitet, telo u kojem se mentalno i fizički sjedinjuju petorica braće. Istovremeno, on se tumači kao metafora identiteta jedne nacije. The Collective Man se pojavljuje u različitim ulogama; nekada je manipulisan, nekada manipuliše, ali se uvek bavi važnim etičkim, društvenim i političkim dilemama.

Izložba Collective Man je zamišljena kao otvoreni studio, radionica u kojoj će 4 do 5 selektovanih umetnika u periodu trajanja izložbe i punog radnog vremena galerije predložene individualne koncepte razvijati međusobno i u živoj interakciji sa publikom. Deset dana galerija će imati ulogu ateljea, studija za razvoj, razmenu i kontekstualizaciju ideja.

Umetnici se pozivaju da predlože ideje/teme/pojmove koje žele da razviju kolektivno i interaktivno kao i kratak opis strukture procesa rada koji može uključivati niz propratnih aktivnosti – organizovanih gostovanja, prezentacija, diskusija i sl.

Za učešće na konkursu potrebno je dostaviti sledeće:
– koncizne i kratke predloge – do 500 reci
– kraći umetnički stejtment
– biografiju

Predloge dostavite elektronskim putem u Word ili PDF formatu na sledeću adresu:  thecollectiveman@gmail.com

Konkurs je otvoren do 9. septembra.  Rezultati konkursa biće objavljeni 2. oktobra.

Dom omladine obezbeđuje prostor i raspoloživu tehniku za održavanje izložbe kao i štampanje publikacije.

Dodatna pitanja na adresu: konkurs.izlozba@gmail.com

Izvor: arte