Home [zabavnik] Prevara? Pljačka? Napad? MP3

Prevara? Pljačka? Napad? MP3

37
0

 Joel Tenenbaum (25) iz Bostona, jedan od 40.000 ljudi koje je muzička industrija pre nekoliko godina odabrala/izvukla za pravno procesuiranje među milionima korisnika servisa za besplatnu razmenu muzike, angažovao je vrhunskog pravnika koji raspolaže čitavim timom studenata, ali kaže da i dalje strahuje šta će biti sa njegovim slučajem.

"Kad razmišljam o ovome, moram da podsetim sebe za šta sam optužen. Investiciona prevara? Pljačka kazina? Cyber-napad na saveznu vladu? Ne. Delio sam muziku. I odbio da se predam", piše Tenenbaum.

U blogu na Guardianovom sajtu Tenenbaum opisuje peripetije kroz koje je prolazio otkako su njegovi roditelji 2005. dobili pismo od nekoliko izdavačkih kuća, sa telefonskim brojem koji služi za dogovor oko nadoknade.

Tenenbaum je odbio da uplati traženu svotu, a zahtevi industrije su vremenom rasli, tako da se sada kao postdiplomac suočava sa mogućnošću da mu bude presuđeno da plati četiri i po miliona dolara.

U međuvremenu, za njegov slučaj se zainteresovao harvardski profesor Charles Nesson i ponudio mu pomoć: sada on i njegov tim pomažu Tenenbaumu da izađe na kraj sa suđenjem koje je upravo počelo.

Joelove avanture možete pratiti na njegovom zvaničnom sajtu.

Podsetimo, jedna žena skromnih primanja je nedavno osuđena na gotovo dva miliona dolara odštete.

Ipak, ne očekuje se da izabranici od pre nekoliko godina na kraju zaista budu u obavezi da plate ogromne sume ili idu na podužu robiju, a sama američka industrijska organizacija RIAA kaže da je odustala od daljeg pokretanja ovakvih postupaka

Izvor:Popboks