Home [stipendije] Stipendije učenicima sa juga Srbije

Stipendije učenicima sa juga Srbije

53
0

 Koordinaciono telo za jug Srbije objavilo je konkurs za dodelu stipendija srednjoškolcima bez roditeljskog staranja i iz socijalno ugroženih porodica.
Nakon što je šest miliona dinara namenjeno za jednokratnu pomoć osobama s posebnim potrebama, samohranim majkama i deci bez roditeljskog staranja, stipendije će dobiti i srednjoškolci kojima je pomoć najneophodnija.

Prednost će imati učenici bez roditeljskog staranja, iz nepotpunih porodica i ukoliko porodice u kojima žive imaju ukupna primanja manja od 15.000 dinara.

Za stipendiranje ovih učenika izdvojeno je dva miliona dinara. Mesečna vrednost stipendije je 5.000, a dodeljuje se za poslednja četiri meseca ove godine.

Neophodni uslovi za dobijanje stipendija su da učenici budu državljani Srbije sa prebivalištem u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, da pohađaju srednju školu u tim opštinama i da nisu ponavljali nijedan razred u toku školovanja.

Sva potrebna dokumentacija za ovaj konkurs može se naći i na internet stranici Koordinacionog tela www.kt.gov.rs i u kancelarijama Službe Koordinacionog tela u Preševu i Bujanovcu.

Konkurs je otvoren do 20. avgusta.

 

Текст конкурса за доделу ученичких стипендија

Формулар молбе за доделу ученичких стипендија