Home [stipendije] JoinEU-SEE

JoinEU-SEE

55
0

 PROGRAM MOBILNOSTI STUDENATA I OSOBLJA NA UNIVERZITETU U NOVOM SADU
VAŽNA NAPOMENA: Molimo sve kandidate da se sa programom upoznaju prvo preko sajta UNS-a i da detaljno pročitaju uputstva za CILJNU GRUPU 1. S obzirom da se konkurs otvara u letnjem periodu godišnjih odmora, onlajn prijavljivanje i postavljena uputstva biće dovoljan izvor informacija za sve kandidate sa Univerziteta u Novom Sadu.

PREUZMITE UPUTSTVA ZA CILJNU GRUPU 1:
Uputstvo za studente (biće objavljeno 21.7.2009.)
Uputstvo za nastavno osoblje UNS-a

Za studente: Studenti istovremeno mogu konkurisati i u BASILEUS-u (koji trenutno nije aktivan) i JoinEU-SEE programu, ali u slučaju da budu prihavćeni za oba programa moraju se odlučiti za jedan od njih. Studenti koji su već učestvovali u BASILEUS-u mogu se prijaviti za učešće u JoinEU-SEE programu ali NE NA ISTOM NIVOU STUDIJA.
Za nastavno i nenastavno osoblje: Nastavno i nenastavno osoblje koje je već bilo na razmeni u okviru BASILEUS-a može se prijaviti za učešće na JoinEU-SEE programu ali ne u istoj školskoj godini.
Model ugovora o učenju možete preuzeti ovde.
Za razliku od programa Basileus, program Join EU-SEE zahteva od svih studenata koji idu na razmenu da već u toku prijave unesu popunjen ugovor o učenju – spisak predmeta koje planiraju da pohađaju. Važno je napomenuti, da ova aktivnost zahteva podršku akademskog koordinatora, tj. profesora koji studentu daje pismo preporuke.

JoinEU-SEE

Obaveštavamo studente i profesore Univerziteta u Novom Sadu da je Evropska komisija prihvatila novi projekat u okviru programa ERASMUS MUNDUS – External Cooperation Window pod nazivom „JoinEU-SEE“.
Vebsajt projekta: www.joineusee.eu
Prvi konkursni rok je otvoren od
20. jula do 1. septembra 2009.
• Mogu aplicirati sve Ciljne grupe i svi nivoi studija
• SAMO u ovom konkursnom roku moguće je prijaviti se za dvogodišnji master u okviru Ciljne grupe 2, kao i za razmenu na nivou doktorskih studija u trajanju od 22 meseca u okviru Ciljne grupe 1
Drugi konkursni rok biće otvoren od 15. septembra do 29. oktobra 2009. godine
Mobilnost u okviru JoinEU-SEE projekta mora početi u periodu između 1. oktobra 2009. godine – kraja avgusta 2010. godine. Početak mobilnosti zavisi od kategorije mobilnosti, nivoa studija, itd.
lp
Projekat „JoinEU-SEE“ obuhvata kako razmenu studenata i nastavnog osoblja u okviru ciljne grupe 1 (studenti i nastavnici UNS-a), tako i odlazak na neki od univerziteta, partnera u projektu, na celokupne master studije u okviru ciljne grupe 2 (bivši studenti UNS-a ili nekog univerziteta sa Zapadnog Balkana).
Studenti i profesori sa svih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu moći će da se prijavljuju za boravak isključivo na nekom od partnerskih univerziteta iz Evropske unije odnosno Turske (koja je članica Erasmus programa iako nije članica EU):
Zemlja
Univerzitet
Austrija University of Graz (koordinator)
Finska University of Turku
Španija University of Granada
Turska Middle East Technical University – METU
Holandija University of Groningen
Belgija Catholic University Leuven
Letonija University of Latvia, Riga
Italija University of Bologna
Češka Masaryk University, Brno
Litvanija Vilnius University
Sa prostora Zapadnog Balkana osim Univerziteta u Novom Sadu učestvuju sledeći univerziteti: Univerzitet u Beogradu, Univerzitet Crne Gore, Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Mostaru, Univerzitet u Tuzli, Univerzitet u Prištini, Univerzitet u Tirani i Univerzitet „Ćiril i Metodije“ u Skoplju.
Uskoro se očekuje otvaranje konkursa za prijavljivanje za razmenu u školskoj 2009/2010. godini. Prijavljivanje će biti preko veb sajta projekta koji je u završnoj fazi izrade. Informacije o projektu, konkursu i rokovima za prijavljivanje redovno će se postavljati na sajt Univerziteta u Novom Sadu.
Zbog sličnosti projekta JoinEU-SEE sa projektom BASILEUS (oba projekta su deo Erasmus Mundus – External Cooperation Window programa), svi zainteresovani mogu već sada da pročitaju osnovne informacije i vide odgovore na najčešće postavljena pitanja koja smo postavili za projekat BASILEUS.
Za studente:
http://www.uns.ac.rs/sr/novosti_dogadjaji/erasmus/uputstvaZaStudente.pdf
Za nastavno i nenastavno osoblje:
http://www.uns.ac.rs/sr/novosti_dogadjaji/erasmus/uputstvaZaNastavnike.pdf
lp
KONTAKT OSOBE za program JoinEU-SEE:
Dubravka Gavrančić (iro@uns.ac.rs) i Miloš Milutinović (iro@uns.ac.rs)
NAPOMENA: U periodu od 1-10. avgusta 2009, kontakt osobe neće biti na raspolaganju za odgovore na pitanja postavljena mejlom..
lp
PRIJAVLJIVANJE NA MEJLING LISTU:
Ukoliko ste zainteresovani da primate informacije o ovom konkursu, ali i drugim stipendijama i događajima koje organizuje Kancelarija za međunarodnu saradnju, pošaljite mejl na milosmil@uns.ac.rs.
U „Subject“ mejla upišite „Prijava na mejling listu“ i obavezno navedite sledeće podatke:
– Ime i prezime
– Fakultet odnosno smer
– Godina studija (ako ste završili studije godina završetka)
Prijavljivanje na mejling listu neće biti moguće od 1 – 10. avgusta 2009. zbog godišnjih odmora.