Home [njuz] Openfund investira u startup kompanije iz Jugoistočne Evrope

Openfund investira u startup kompanije iz Jugoistočne Evrope

72
0

 Grupa grčkih osnivača OpenCoffee-ja, web preduzetnika i venture investitora je osnovala Openfund, čiji je cilj investiranje u preduzetnike sa inovativnim i svežim idejama širom jugoistočne Evrope. Tip investicije koje Openfund obezbeđuje je “seed” investicija, odnosno investicija za započinjanje razvoj inovativnih aplikacija i inkorporiranje. Ovaj fond će finansirati isključivo web projekte.

Openfund će investirati u najviše 5 web startup kompanija po rundi, i obezbediće od 20.000 do 30.000 evra za svakog preduzetnika, što je praktično dovoljno za osnivanje kompanije i prva 4 meseca nesmetanog rada na projektu. Openfund će za ovu investiciju ulaziti u vlasničku strukturu novoonovane kompanije sa najviše 20 procenata vlasničkog udela. Veoma bitna činjenica je i da osim novčane pomoći izabrani preduzetnici će imati i besplatnu savetodavnu pomoć Openfund-a, posebno oko pravnih i poreskih procedura. Praktično preduzetnici će biti oslobođeni svih onih stvari koje odvraćaju pažnju od samog projekta tokom prvih meseci rada na projektu.

Openfund okuplja grupu grčkih stručnjaka u različitim oblastima, sa vrlo impresivnim biografijama u tehnološkim, finansijskim i konsultantskim kompanijama. Kako se navodi na popularnom blogu TechCrunch, country menadžeri Google-a i Microsoft-a za Grčku su takođe deo ovog fonda.

Prva runda finansiranja je već počela, a u donjem delu teksta možete videti raspored i datume aktivnosti tokom ove prve runde.

– Poziv za aplikacije – otvoren do 30.09.2009. godine
– Evaluacija i selekcija – od 01.10. do 15.11.2009. godine
– Finansiranje počinje 01.12.2009. godine
– Sledeći poziv za aplikaciej od 01.12.2009. godine

Ukoliko imate zanimljivu ideju i mogućnost da je sprovedete u delo, a nedostaje Vam novac i podrška, konkurišite za seed finansiranje Openfund-a na adresi: www.theopenfund.com.