Home [akcija] Čik nek padne kiša

Čik nek padne kiša

39
0

 Valjevo
Omladinci, omladinke i svi koji se tako osećate dođite u subotu, 20. juna 2009. godine u 10 sati ispred restorana “Vidra” da zajednički čistimo obalu reke Gradac od smeća. Planirali smo da prikupimo otpad u vreće, da ga odvezemo na mesto gde će se sortirati I da nakon čišćenja razgovaramo šta ćemo I kako ćemo sa našom omiljenom rekom tokom leta I jeseni.  Postavićemo u subotu i ostaviti tamošnjim kafedžijama jumbo-vreće da skupljaju i sortiraju otpad. Cela stvar je davnašnja građanska inicijativa kojoj se pridružila ovdašnja KZM a potpomažu joj omladinci okupljeni u lokalnim političkim strankama i građanskim udruženjima.

Želja nam je da ovo bude samo jedna u predstojećem nizu zajedničkih I učinkovitih aktivnosti koja će se narednih meseci sprovesti da bi se naša reka Gradac zaštitila I unapredila. Svako ko je zainteresovan za aktivno I radno druženje I debatovanje, pored dobre volje I dobrog raspoloženja, neka ponese rukavice za rad, udobnu odeću I osveženje koje najradije konzumira. Za sve učesnike će biti obezbeđeno okrepljenje u vidu dobrog I ukusnog pasulja što će biti spremljen po receptu vrhovnog bajkera Mijata.

Kad očistimo ono što smo planirali I prikupimo dovoljno smeća, pričaćemo o uvođenju eko fonda, ograničavanju saobraćaja u području reke, zagađenju I zaštiti reke, ekološkim patrolama, o bespravnoj gradnji, o ekološkoj svesti I o tome šta možemo da učinimo da se stanje popravi na bolje. Nakon razgovora sastavićemo zajedničku izjavu,  poslati je nadležnima i objaviti je.

Dođite u subotu na Gradac da stavimo smeće u vreće I još ponešto…

Sva pitanja I komentare u vezi predstojeće akcije šaljite na 064 42 68 045 ili na office@kzmvaljevo.comOva adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. !