Home [zabavnik] Twitter – Zašto svaki student treba da kreira nalog na Twitteru

Twitter – Zašto svaki student treba da kreira nalog na Twitteru

57
0

 Ako ste student i nemate otvoren nalog na Twitteru, pročitajte sledeći tekst. Naravno da je ovo jedno od mišljenja.   Ovaj tekst je samo osnova. Želimo vaše mišljenje. Svaki predlog ZA i PROTIV ćemo dodati postojećoj listi.

Ako već niste otvorili nalog na Twitter-u, nakon ovog članka ćete verovatno promeniti mišljenje.
 
Twitter će od vas napraviti bolje pisca. Kako? Jednostavno. 140 znakova jeste ograničenje za jedan tvit. To vas tera da naučite kako se koncizno komunicira. Sažeto pisanje. Komunikacija sa velikom količinom podataka na malo prostora. U toku rada ćete češće nailaziti na ograničenja nego na potpuno odrešene ruke.
Povezani ste sa prijateljima na još jedan način. To što se prostorno razdvojili ne znači da ste prekinuli veze. Da je Twitter postojao pre 30 godina, prijatelji koje pratimo bi znali šta radimo ovog trenutka, kao što bismo i mi znali za njih. Ovaj kontakt je besplatan i brz.
U kratkom vremenu možete da izgradite mrežu prijatelja. Lako se stiču novi prijatelji. Brojne veze, čak i sa nepoznatima, jedan vaš tvit može pokrenuti mnoge na akciju. Odgovor, i to ne samo jedan na postavljeno pitanje vam može pokazati da niste sami ni kada sami sedite za kompjuterom.
Povežite se sa profesorom. Ne znamo koliko je profesora na Twitteru, ali će ih sigurno biti više. Kao što je vama bitno da ste u vezi sa profesorom i profesoru je bitno da bude u vezi sa studentima, znači sa vama. Uključenje u nove planove, programe. Rešavanje trenutnog problema.
Jedan tvit je bolji i jeftiniji od tekstualne poruke. Veoma su slični, ali se tvit šalje istog trena bez spama na sve adrese. Naravno i dalje vam ostaje opcija da se obratite samo jednom pratiocu.
Uvek ste u vezi sa najvećima na Twitteru, onima koje pratite. Nije samo ono što vas interesuje bitno, već i ono štp nekoga drugoga interesuje. Najbolji će uvek prvi da saznaju šta je bitno a šta ne. "Stipendije", razmeštaji, vesti. Pretraga onoga što je aktuelno je najlakša na Twitteru. Ostavite komentare, savetujte. Oni koji vas prate će vaš savet prihvatiti ili preskočiti, ili proslediti ih svojim pratiocima koji su uvek različiti od vaših.
Jedan od načina da izgradite lični brend. Ako ste brendirani kao student, onda ćete sebe lako brendirati i kao samostalan čovek. Naravno Twitter je samo jedan od način izgradnje ličnog brenda.
Proverite šta i da li mislite o svom životu. Pitanje šta radite vremenom postaje dnevnik šta ste uradili. Uvek može da postane i razmišljanje o budućem životu. Kako se promeniti i u kom pravcu.
Investicija u Twitter je besplatna. Na Twitter ne trebate da koristite previše vremena dnevno, a možete da imate koristi kao da ste nešto radili veoma dugo. Bitan je kvalitet onoga što radite, dok je kvantitet na strani ukupne populacije na Twitter. Par tvitova svakoga dana skreće pažnju svih, za razliku od situacije kada se javljate povremeno, a sa mnogo tvitova koji zatrpavaju sve pratioce.
Tvitovanje je i zabavno. Ovo je bitan razlog zašto je Twitter postao tako popularan. Jer, razni ljudi razne poslove rade, a to može da bude zabavno ne samo za njih nego i za sve one koji ih prate.
 
Posetite Twitter, ako već nemate otvoren nalog.
Pratite na na Twitteru i prvi saznajte najnovije vesti, akcije, savete. Link.
Posetite Neta, pisca članka na Twitteru.
 
Izvor:Kompijuter biblioteka