Home [konkursi] Konkurs optimizma

Konkurs optimizma

32
0

 Festival optimizma okuplja veliki broj učesnika iz svih opština Srbije…
Festival optimizma „Bejbi exit“, osmi po redu, biće održan 23. i 24. maja na Petrovaradinskoj tvrđavi. Udruženje „Interart“, koje se brine za ovu dečju manifestaciju, raspisalo je „Konkurs optimizma“, koji je otvoren za sve zainteresovane mališane. Kako poručuju organizatori, recesija je ove godine zahvatila celu planetu, a jedino će „Bejbi egzit“ biti veći, lepši i još sadržajniji nego prethodnih godina.
– Optimizam mlade generacije, naslonjen na vredan i kreativan rad tokom cele godine, biće najlepši način da se obeleži Svetski dan porodice. Biće to privlačna slika kreativnog stvaralaštva kojom Srbija i pored globalnih pretnji, gradi svoju optimističku budućnost – kaže glavna menadžerka Festivala Maja Bolehradski, najavljujući da se očekuje da će i Petrovaradinsku tvrđavu „osvojiti“ desetine hiljada malih šampiona, plesača, sportista i drugih talentovanih mališana, u pratnji svojih porodica.
Pored tradicije da Festival optimizma okuplja veliki broj učesnika iz svih opština Srbije, na ovom Festivalu, Beograd će biti grad gost. Naime, planira se dolazak dece iz prestonice u društvu roditelja u jedinstvenom karavanu vozila na čijem će čelu biti kombi Dečjeg kulturnog centra Beograda. Očekuje se kolona duga dva kilometra.
„Bejbi egzit“ ima tradicionalni imidž festivala na kojem svi, makar i malo učestvuju. U tu svrhu je raspisan „Konkurs optimizma“ koji poziva sve talentovane klince i klinceze da se prijave i nastupe na pet bina ili osam programskih lokacija. Posebni sadržaji se pripremaju za trudnice, bake i đake prvake, a najzanimljivije će biti na poligonu nazvanom „Volim školu – volim znanje“ i u „Ulici profesija“, koja godinama osnovcima pomaže da lakše izaberu srednju školu i životno zanimanje.
Više informacija o konkursu građani mogu da dobiju za desetak dana na sajtu www.babyexit.org.

Prijave u toku

„Deca koja žele da učestvuju na ‘Bejbi egzitu’ imaće priliku da se kreativno izraze i zabave, pokažu svoje talente i eventualno osvoje i neke nagrade“, istakla je Maja Bolehradski. Uz osnovni konkurs za talente, poziv za učešće upućen je Malim dečjim kompanijama, a ekipe đaka koje su zainteresovane da učestvuju na Festivalu, mogu da se prijave do 1. maja na mejl adresu epicentarspc@nadlanu.com, sa naznakom „za Konkurs optimizma“. Potrebno je da okupe grupu od četiri do devet članova, odaberu ime, direktora, zamenika, PR menadžera, tim i svoj program ili aktivnost.