Home omladinska politika 2. Sajam omladinskih ideja– Udji u pogon!!!. i 1. Regionalni susret...

2. Sajam omladinskih ideja– Udji u pogon!!!. i 1. Regionalni susret predstavnika OK

35
0

 2. Sajam omladinskih ideja– Udji u pogon!!!. i 1. Regionalni susret predstavnika omladinskih klubova i Kancelarija za mlade koji su organizovali PAAD – centar za sociokulturološke izuzetnosti i Omladinski klub Novog Bečeja – NBO održani su u Novom Bečeju od 27. do 29.3.2009. god.

 

Na otvaranju su govorili Kristijan Lukić – organizator Susreta, Saša Dujin – izvršni direktor PAAD centra i koordinator KZM Novi Bečej, Matija Kovač – predsednik Skupštine Opštine Novi Bečej, Snežana Stanković – Savetnica pokrajinskog sekretara za sport i omladinu i Ivana Kovačević – Državna sekretarka za sport i omladinu Republike Srbije.

Tokom tri dana sajamskih aktivnosti svoje programe, ideje i projekte predstavilo je gotovo stotinak omladinskih ili organizacija koje se bave omladinom i omladinskim radom. Na više debata učesnici Sajma i Regionalnog susreta razgovarali su o razvoju Kancelarija za mlade i institucionalnim okvirima, medjusobnoj saradnji, mrežnim modelima i standardizaciji usluga.

Nakon takmičenja u više sportskih disciplina nagrade najboljima je uručila Jadranka Beljan – Balaban, pokrajinska sekretarka za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju AP Vojvodine.

Projekat Sajam omladinskih ideja finansijski je podržalo Ministarstvo omladine i sporta, a 1. Regionalni susret Omladinskih klubova i Kancelarija za mlade Ministarstvo omladine i sporta, Pokrajinski sekretarijat za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju i Pokrajinski sekretarijat za međunarodnu i regionalnu saradnju i Opština Novi Bečej.