Home [konkursi] Konkurs za fotografije inspirisane knjigama “Geopoetike”

Konkurs za fotografije inspirisane knjigama “Geopoetike”

46
0

 Izdavačka kuća "Gepoetika" raspisala je danas konkurs za izbor najboljih fotografija inspirisanih knjigama koje je objavila tokom proteklih 18 godina, otkako je osnovana. Konkurs je otvoren do 15. maja, a svaki učesnik treba da odabere neki od naslova koji je na njega ostavio najjači utisak, i da načini fotografiju koja bi prenela to osećanje ili vizuelni doživljaj knjige, nekog njenog dela ili junaka, rekla je izvršni urednik Jasna Novakov – Sibinović.

Radove za konkurs treba slati u na e-mejl adresu, na sajtu "Geopoetike", gde treba navesti naslov knjige koja je bila inspiracija, a već pristigle fotografije mogu se pogledati na sajtu "Geopoetike".

Žiri će odabrati 20 najboljih radova, od kojih će tri prva biti nagrađena, a odluku o tome doneće tokom maja, kada će se organizovati izložba.

Pobednik dobija tri knjige po ličnom izboru, kao i jednogodišnji popust od 40 posto. Druga nagrada je tri knjige po izboru i 30 odsto popusta na sva izdanja "Geopoetike" tokom jedne godine, a treća nagrada donosi tri knjige po ličnom izboru.

Publika ima pravo da glasa za fotografije koje će biti uvrštene u uži izbor u Klubu čitalaca "Geopoetike".

Izvor:RTV