Home [treninzi] Seminar “Kako se pravi čudo”

Seminar “Kako se pravi čudo”

41
0

 U Centru "Sava" biće održan seminar kreatora ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine.
Deo kreativnog tima, koji je "stvorio čudo" u Pekingu, otkriće tajne osmišljavanja i realizacije spektakla koji je pomerio sve granice. Prvi put napuštaju Kinu od ceremonije, kako bi na seminaru u Beogradu od 22. do 24. aprila podelili svoja iskustva sa specijalnim efektima. Sadržaj seminara biće fokusiran na najimpresivnije elemente otvaranja – neviđene video i svetlosne efekte, ali i na produkcione pripreme, spremanje izvođača, kao i probleme kojih je sa događajem ovih razmera bilo mnogo.

Kreativni tim zadužen za otvaranje OI brojao je 40 ljudi, od kojih šestoro dolazi u Beograd: šef tima za vizuelne efekte Đan Ksiao Long, kreator i supervizor video elemenata Jang Kingšeng, glavni video dizajner Andre Verleger, dizajner svetla Pol Kolins, prvi član kreativnog tima Čen Min Džie, i izvršni producent studija koji je radio vizuelne efekte Ivon Ho.

Organizatori projekta su Belef centar, marketinška agencija "Communis" i "YesPro media company". Seminar će biti održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije, i uz podršku Uprave grada Beograda i Univerziteta umetnosti.

Za detaljnije informacije, posetite Internet prezentaciju "Creating the miracle" .

(MONDO)