Home [konkursi] Konkurs „Sve zavisi od jaja“

Konkurs „Sve zavisi od jaja“

46
0

 Povodom predstave „Sanjar je sanjao vrata“, novosadska Art klinika raspisala je nagradni konkurs pod nazivom „Sve zavisi od jaja“. Kako se navodi, konkurs je namenjen svim umetnicima, ali i amaterima, koji imaju volju i ideju da naprave nešto kreativno od jaja, kao inspiracije. Kako su nam rekli u Art klinici, dozvoljene su sve tehnike i svi mediji, što znači da će radovi, u obliku crteža, biti prezentovani na onaj način na koji to autorima bude odgovaralo. Kada se konkurs završi, početkom aprila, biće prikupljena sva dela, od kojih će se napraviti velika izložba, a dodeliće se i nagrada publike i stručnog žirija.
Radovi se primaju u prostorijama Art klinike u Grčkoškolskoj ulici broj 5 do 1. aprila, svakog radnog dana od 11 do 18 sati. Sve dodatne informacije mogu se dobiti telefonom, na broj 661-12-07, ili mejlom na adresu artklinika@gmail.com.
Takođe, povodom manifestacije „Noć muzeja“ koja se u maju ove godine održava u Novom Sadu, Art klinika je raspisala i nagradni konkurs „Granična područja erotike“. Konkurs je otvoren do 5. maja. Traže se radovi malog formata, ne manji od poštanske marke, a ne veći od razglednice, sa ciljem da se uklope u zadatu temu. Sve improvizacije su, kako kažu u Art klinici, više nego dobrodošle. Radove takođe treba doneti lično u „Kliniku“.
Konkurs „Sve zavisi od jaja“ inspirisan je predstavom „Sanjar je sanjao vrata“ pozorišne grupe „Studio“, a crteži će biti iskorišćeni kao dekor u toj pozorišnoj igri za koju se planira da „iz jednom dosanjanih vrata uđe i u druge sredine i prostore“, kažu u „Art klinici“. Svi radovi biće izloženi od katoličkog do pravoslavnog Uskrsa, kao odraz multietničnosti i multikulturalnosti, za šta se zalažu autori predstave.
Pozorišnu grupu Studio osnovala je 2008. godine grupa polaznika kursa glume Slovačkog vojvođanskog pozorišta. Danas okuplja stvaraoce raznih medijskih orijentacija, pripadnike nekoliko nacionalnosti i bavi se istraživanjem i edukacijom na području nekonvencionalnog u audiovizuelnim umetnostima.

„Svašta na ovom svetu“
Komad „Sanjar je sanjao vrata“ nastao je iz zajedničkog multimedijalnog projekta „Budućnost je u jajima“ ili „Svašta na ovom svetu“, koju su realizovali pozorišna grupa „Studio“ i ekipa „Art klinike“. Predstava je premijerno izvedena krajem prošle godine. Reč je o delu koji je ishodište višemesečnog pokušaja spajanja verbalnog i fizičkog pozorišta. Rađeno je po tekstovima Ežena Joneskua, a rukovodilac projekta je reditelj Jan Makan.