[ youth.rs ]

Konkurs „Sve zavisi od jaja“

Povodom predstave „Sanjar je sanjao vrata“, novosadska Art klinika raspisala je nagradni konkurs pod nazivom „Sve zavisi od jaja“. Kako se navodi, konkurs je namenjen svim umetnicima, ali i amaterima, koji imaju volju i ideju da naprave nešto kreativno od jaja, kao inspiracije. Kako su nam rekli u Art klinici, dozvoljene su sve tehnike i svi mediji, što znači da će radovi, u obliku crteža, biti prezentovani na onaj način na koji to autorima bude odgovaralo. Kada se konkurs završi, početkom aprila, biće prikupljena sva dela, od kojih će se napraviti velika izložba, a dodeliće se i nagrada publike i stručnog žirija.
Radovi se primaju u prostorijama Art klinike u Grčkoškolskoj ulici broj 5 do 1. aprila, svakog radnog dana od 11 do 18 sati. Sve dodatne informacije mogu se dobiti telefonom, na broj 661-12-07, ili mejlom na adresu artklinika@gmail.com.
Takođe, povodom manifestacije „Noć muzeja“ koja se u maju ove godine održava u Novom Sadu, Art klinika je raspisala i nagradni konkurs „Granična područja erotike“. Konkurs je otvoren do 5. maja. Traže se radovi malog formata, ne manji od poštanske marke, a ne veći od razglednice, sa ciljem da se uklope u zadatu temu. Sve improvizacije su, kako kažu u Art klinici, više nego dobrodošle. Radove takođe treba doneti lično u „Kliniku“.
Konkurs „Sve zavisi od jaja“ inspirisan je predstavom „Sanjar je sanjao vrata“ pozorišne grupe „Studio“, a crteži će biti iskorišćeni kao dekor u toj pozorišnoj igri za koju se planira da „iz jednom dosanjanih vrata uđe i u druge sredine i prostore“, kažu u „Art klinici“. Svi radovi biće izloženi od katoličkog do pravoslavnog Uskrsa, kao odraz multietničnosti i multikulturalnosti, za šta se zalažu autori predstave.
Pozorišnu grupu Studio osnovala je 2008. godine grupa polaznika kursa glume Slovačkog vojvođanskog pozorišta. Danas okuplja stvaraoce raznih medijskih orijentacija, pripadnike nekoliko nacionalnosti i bavi se istraživanjem i edukacijom na području nekonvencionalnog u audiovizuelnim umetnostima.

„Svašta na ovom svetu“
Komad „Sanjar je sanjao vrata“ nastao je iz zajedničkog multimedijalnog projekta „Budućnost je u jajima“ ili „Svašta na ovom svetu“, koju su realizovali pozorišna grupa „Studio“ i ekipa „Art klinike“. Predstava je premijerno izvedena krajem prošle godine. Reč je o delu koji je ishodište višemesečnog pokušaja spajanja verbalnog i fizičkog pozorišta. Rađeno je po tekstovima Ežena Joneskua, a rukovodilac projekta je reditelj Jan Makan.

Exit mobile version