Home [akcija] Škola gestovnog govora

Škola gestovnog govora

45
0

 Palilula
Kancelarija za mlade Opštine Palilula organizuje školu gestovnog govora od početnog nivoa. Predavač je renomirani prevodilac Julijana Miško. Obuka je namenjena svima koji žele da nauče ovaj vid komunikacije, a naročito studentima defektologije, pedagogije, psihologije i socijalnog rada.

Ova obuka ima za cilj da upozna čujuću populaciju mladih sa gestovnim govorom i omogući im da komuniciraju sa osobama sa oštećenim sluhom. Obuka je namenjena pre svega studentima socijalnog rada, pedagogije i psihologije koji nemaju ovaj sadržaj u redovnim školskim programima.Većina do sada prijavljenih na početni kurs su upravo studenti, a ima i drugih zainteresovanih.

Osim toga što upoznavanje sa gestovnim govorom doprinosi njihovom profesionalnom usavršavanju, oni imaju priliku da se upoznaju sa načinom komunikacije sa osobama sa oštećenim sluhom, bolje razumeju njihove potrebe kada nauče da ih čuju direktno i na taj način smanjuju svoje i predrasude svog okruženja prema osobama sa ovim hendikepom. Gestovnom govoru je zvanično priznat status jezika, što značajno doprinosi poboljšanju položaja osoba sa oštećenim sluhom.

Zainteresovani mogu da se prijave na telefon: 33 17 405 od 09 do 13 časova radnim danom ili na mail: cvijiceva@kzmpalilula.rs

Izvor:Mingl