Home [zabavnik] Nedelja promene pola

Nedelja promene pola

33
0

 U toku ove nedelje, petoro stanovnika naše zemlje promeniće pol. Ova, za naše uslove velika brojka, moguća je zahvaljujući skupu svetskih urologa, koji se u okviru sada već tradicionalne nedelje hirurgije održava u Beogradu.

Tim povodom, naši vrhunski stručnjaci, sa dr Miroslavom Đorđevićem i dr Dušanom Stanoje-vićem na čelu, ugostili su nekoliko kolega iz Portugala i SAD.
Ove operacije, koje se u Srbiji rade od 1993. godine, izdigle su naše stručnjake u svetski vrh. Počelo je s prof. dr Savom Perovićem, čiji učenici su bili i doktori Đorđević i Stanojević, sada deo svetski čuvenog „beogradskog tima za promenu pola“.
– Od 1993. godine do danas urađeno je oko 150 operacija promene pola domaćih i više od 100 stranih pacijenata. U SAD je za promenu pola potrebno četiri do pet operacija, a koštaju od 20.000 do 25.000 dolara. Kod nas radimo iz prve, a cena je 4.000 do 5.000 evra – objašnjava dr Đorđević.

Dr Franciško Martins iz Portugala, kao i dr Kurtis Krejn i dr Piter Dejvis iz SAD imaju samo reči hvale.
– Dr Đorđevića u SAD svaki put pominjemo kao najboljeg rekonstruktivnog hirurga na svetu! On radi neverovatno teške slučajeve, a mi volimo da učimo od najboljih – istakao je dr Krejn.
 
Još 15 operacija

Osim operacija promene pola, gosti iz inostranstva moći će mnogo toga da nauče i u oblasti dečje rekonstruktivne genitalne hirurgije, s obzirom na to da će u okviru nedelje hirurgije biti izvršeno petnaestak izuzetno teških zahvata u Dečjoj klinici u Tiršovoj.

Izvor:Alo