Home [njuz] Pokret moJA inIcijaTIva počinje kampanju Evropa svaki dan!

Pokret moJA inIcijaTIva počinje kampanju Evropa svaki dan!

62
0

inicijativaPovodom početka kampanje Evropa svaki dan! aktivisti pokreta moJA inIcijaTIva organizuju uličnu akciju Izađi iz lavirinta.
Četvrtak, 10. maj/od 12 do 15 sati/ Trg republike
Na Trgu republike biće postavljen lavirint koji na simbolički način predstavlja prepreke sa kojima se ovo društvo suočava na putu ka Evropi.
Svi oni koji uspešno izađu iz lavirinta i time pokažu da su i vrednosno Evropljani/ke imaće mogućnost da se fotografišu sa Evropom.

Na štandovima Moje inicijative aktivisti i aktivistkinje pokreta će razgovarati sa građanima i građankama o evropskim vrednostima i motivisati ih da počnu da prvo menjaju sebe i svoje okruženje jer je to jedini način da Srbija izađe "lavirinta". U suprotnom ćemo moći samo da se "slikamo" sa Evropom.

Pokret moJA inIcijaTIva traži Evropu svaki dan, a ne samo 9. maja, na Dan Evrope. Upravo zbog toga, kampanju počinjemo 10. maja, kada u našem društvu evropske vrednosti već počinju da se zaboravljaju.

Karavan "Evropa svaki dan" će biti u Novom Sadu 11, Kragujevcu 12. i u Nišu 13. maja i trajaće do početka festivala EXIT širom Srbije. Tokom tog perioda kroz različite aktivnosti, ulične akcije i žurke aktivisiti Moje inicijative će podsećati građane da evropske civilizacijske vrednosi moraju da oblikuju naše ponašanje svakog dana i da Evropa znači više od proslave Dana Evrope jednom godišnje.

moJA inIcijaTIva, za Evropu svaki dan!

Za dodatne informacije možete se obratiti na e-mail: office@yihr.org ili na brojeve telefona 011/33 70 757, 011/361 36 49 .